Ивелин Попов обясни от какво зависи завръщането му в националния отбор


Ивелин Попов обясни от какво зависи завръщането му в националния отбор
Снимка: БГНЕС

1352 0

Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов сподели, че вече е провел разговор с Ясен Петров относно завръщане, каквито информации се появиха в последните седмици. За тази цел обаче трябва първо да върне титулярното си място след тежката контузия, от която се възстановява.

"Коляното вече не ме боли. Започнах вече да тичам, да работя с топката, част от тренировките прекарвам изцяло с отбора. Надявам се до началото на втория лагер да се включа в общата група. Смята се, че лекарят, който ме оперира, е един от тримата най-добри хирурзи в света за операции на коляно. Първоначално беше определен много дълъг период - 8-10 месеца. През декември обаче лекарят каза, че срокът ще е по-малък, защото коляното не се подува. Ще се опитам да започна да играя шест месеца след контузията, може би малко по-рано. Това означава края на февруари", заяви Попов пред "Мач ТВ".

"Когато беше назначен настоящият треньор Ясен Петров, той ми се обади и попита за плановете ми. Отговорих, че първо трябва да си върна мястото в клубния отбор и след това ще видим. Сегашното поколение не е слабо, но има много неправилен подход в националния тим. На мода са младите играчи. Много хора смятат, че трябва да им се даде възможно най-много време за игра. Но според мен поканата за националния отбор трябва да бъде спечелена. Ако играете добре в клуба си, имате място в националния отбор. Но не да ви викат, само защото сте млад".

Иначе бившият национал е в открита вражда с дългогодишния вицепрезидент на БФС Йордан Лечков (подробности вижте тук).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички