Георги Донков: В Левски всичко приключи за една нощ


Георги Донков: В Левски всичко приключи за една нощ
Снимка: Официален сайт на Левски

2776 0

Бившият футболист и помощник-треньор на Левски Георги Донков даде интервю за германската медия sport-kurier, в което разкри дали е бил близо да поеме националния отбор на България. Игралият в Бундеслигата бивш нападател говори и за раздялата с Левски.

"Преди две седмица имах възможност да поема националния отбор на България. Кандидатите бяха много. В крайна сметка Българския футболен съюз избра друг. За съжаление тогава от федерацията не ме подкрепиха, но това трябва да се приеме. В крайна сметка бях много близо“, заяви Донков.

Преди това работих като помощник на Петър Хубчев в националния отбор и Левски. Получихме много добра оферта от „сините“. Станах професионалист в този клуб и играх в периода 1987-1993 година. В България това е традиционен клуб. Имахме тригодишен договор с Левски и първоначално целта ни беше да изградим солиден отбор, а във втората и третата година да се борим за титлата. Първите 6-7 месеца минаха добре, но след това дойде пандемията и блокирането. Собственикът на клуба имаше финансови проблеми и всичко свърши за една нощ. Тогава ръководството имаше други цели, които бяха в противоречие с нашите. След като нямаше смисъл вече да продължим, се разделихме“, добави още той. А докъде стигна официализирането на раздялата между Левски и Петър Хубчев - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички