БФС преговаря за контрола с един от най-силните отбори в света


БФС преговаря за контрола с един от най-силните отбори в света
Снимка: БГНЕС

1030 0

От БФС преговарят с Германския футболен съюз по повод контролен мач между двата национални отбора. Това разкри временният президент на родната централа Михаил Касабов пред "Труд". Мачът е планиран по случай вековния юбилей на българския футбол.

Точна дата за евентуалния двубой не е определена, но се очаква да се случи през лятото на 2023 година. Германските колеги на Касабов са се съгласили за приятелски мач, но са поставили условие.

"Бундестимът планира две години напред програмата си и затова отрано заявихме намерението си. И на този етап имам уверението на германските колеги, че ако отборите ни не са в една квалификационна група за Евро 2024, мачът ще се организира", заяви Касабов пред изданието.

Благодарение на контактите си Касабов вече уреди подобен дуел в края на миналия век, който завърши 2:2. Той призна, че тогава германците са се съгласили приходите от телевизионни права за мача да останат за България. Тогава касата на БФС е била празна. А ето с кой сериозен друг отбор България може да играе контрола. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички