Илиян Филипов с още разкрития за заплахите от БФС: Разбира се, че се притеснявам! Гонзо ме молеше и заплаши пловдивските клубове


Илиян Филипов с още разкрития за заплахите от БФС: Разбира се, че се притеснявам! Гонзо ме молеше и заплаши пловдивските клубове
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

7219 0

Строителят на "Колежа" - Илиян Филипов, отново взе отношение относно казуса за сблъсъка между националния отбор на България и Унгария. 

Припомняме, че по-рано бизнесменът хвърли бомбата, че е получил заплахи от вицепрезидента на БФС Христо Запрянов.

Сега Филипов разкри, че ключова роля в заплахите е имал и Георги Иванов - Гонзо. Техническият директор на БФС в прав текст е казал, че ще изпратят Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив да играят в Кърджали и Стара Загора, ако евроквалификацията в четвъртък не се проведе на "Колежа".

РАЗКРИТИЯТА НА ФИЛИПОВ И РОЛЯТА НА ГОНЗО ПРИ ЗАПЛАХИТЕ

“Имах две повиквания от непознат номер. Върнах обаждането. Aко не се проведе този мач на стадиона, Ботев и Локомотив ще им бъдат взети лицензите. Двата отбора ще играят извън Пловдив. В прав текст. Вчера имахме среща в община Пловдив. Костадин Димитров, Атанас Узунов. Александра Топчиева, Георги Иванов- Гонзо. Ако не се проведе тази среща, ще затворим и двата стадиона. Същите думи ги каза и г-н Иванов. Там получихме заплаха абсолютно всички“, започна Филипов пред колегите от „Дарик радио“ и „Дспорт“.

„Гонзо обяви, че ако не се проведе тази среща, ще затворим и двата стадиона в Пловдив и Ботев, и Локо ще ходят да играят в Кърджали и Стара Загора“, разкри той.

„Има 6 човека свидетели. Аз му казах: „Гонзо постарай се тези думи никога да не ги изричаш извън тази врата, защото ако ги чуят пловдивската футболна общност, ще стане страшно. Няма да мълча и ще кажа думите на Гонзо. Той щял да ме съди“, продължи бизнесменът.

Не съм писал такова писмо. Гонзо ме молеше вчера. Всичките ми писма имат подпис и печат. До днес днешен нямам официално писмо. Имаме тежка техника около стадиона. Всичко е съобразено с Ботев Пловдив”.

Вече времето става много късо, 20 дни по-рано БФС трябва да говори с община Пловдив. На вчерашната среща юристите дадоха мнението си, не са сигурни, че може да се обезопаси строителната площадка”, каза още той.

“Засмя се на думите на Гонзо. Подигравателно. Не мога да напиша писмо до Общината, преди да ми кажат какво да направя. Разбира се, че се притеснявам. Всички слушаме, че фенове от цяла България ще дойдат.Чува се, че ще дойдат и 2 500 унгарски привърженици”.

Днес в 11 имахме отново среща с шефа на охраната. Периметърът на стадиона ще бъде на улиците. Няма да се допускат хора на паркингите на стадиона. До обяд знаехме, че мачът ще се провежда. Не знам какво е това поведение. Оттук нататък работя единствено по буквата на закона. Около стадион има около 200 тона монтажни елементи”.

“Нека го пусне. Той се обади втори път и тогава вече ме записваше. Цяла България се занимава с ръководството на БФС. В София ще махнем феновете, ще ги докараме в Пловдив. Полицията и те са притеснени. Никой не знае колко хора ще дойдат. Това е пълно безумие”, завърши Филипов.

А ето как шеф в БФС допълнително нажежи обстановката.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички