Илия Груев: Ако бяхме били с 1:0, всички щяха да пляскат, даваме газ и със самочувствие срещу Сърбия


Илия Груев: Ако бяхме били с 1:0, всички щяха да пляскат, даваме газ и със самочувствие срещу Сърбия
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

6687 0

Българският национален отбор по футбол завърши наравно 1:1 срещу Литва в третия кръг от груповата фаза в квалификациите за Евро 2024. Това е първа точка за "лъвовете" след пораженията в първите мачове срещу Черна гора и Унгария.

Разочарованието от равенството е огромно не само поради калибъра на опонента и факта, че игра почти цял мач с човек по-малко, но и заради това, че сякаш надеждите за класиране на първи голям форум след 2004 година се изпариха окончателно.

В срещата полузащитникът на Вердер Бремен Илия Груев започна като титуляр, но в защитата, а не в халфовата линия. След мача сподели впечатленията си, като подчерта, че е имало липса на късмет. Той сподели, че ще играе, където се налага, както и че е доволен от представянето си.

"Много жалко, че взехме само точка, трябваше да вземем мача. Нямам проблем, че играх централен защитник, треньорът там ме сложи, там трябва да помагам на отбора. Мисля, че се справих добре. Имахме 20 корнера, 24 удара, притежание на топката 65%... топката просто не искаше да влезе, за жалост. Не мисля, че сме били безидейни. Опитвахме се, но нямахме късмет да влезе топката. Най-големият проблем е, че не побеждаваме. Никого не го интересува как играеш и какво правиш, а само победата.

Днес можеше да имаме и 20% притежание на топката, ако бяхме победили 1:0, 2:0, всички ще пляскат и ще са доволни. Най-важното е резултатът. За Сърбия трябва да излезем с енергия, да се види, че искаме да вземем мача - това се видя днес. Даваме газ. Показваме самочувствие и няма какво да губим срещу Сърбия" - заяви Груев пред БНТ.

Вижте какво сподели и треньорът на България Младен Кръстаич след поредното голямо разочарование за "лъвовете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички