"ХВАНАТИ В ЛЪЖА": Георги Градев показа СНИМКИ - лъже ли БФС всички българи?


"ХВАНАТИ В ЛЪЖА": Георги Градев показа СНИМКИ - лъже ли БФС всички българи?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7021 0

"ХВАНАТИ В ЛЪЖА" - така започва публикация от Георги Градев, който е доста активен по казуса с мача на националния ни отбор по футбол срещу Унгария. Както е известно, БФС сътвори скандал, искайки от УЕФА да го премести от София в Пловдив пред празни трибуни.

Градев излезе с публикация, в която цитира правилника на европейската футболна централа. Той посочва, че единствената санкция, която може да бъде предвидена, ако мачът не се играе, е служебна загуба.

По думите му, а и по публикуваните документи, няма как да ни извадят от Европейското, за което и без това няма как да се класиране. Той допълва, че УЕФА дори няма да вземе решение преди края на квалификациите.

БФС лъже? Няма как да се стигне до санкциите от УЕФА, с които плашат

Ето и цялата му публикация без редакторска намеса:

ХВАНАТИ В ЛЪЖА

(с водещ пикльото с умрялото куче)

Не слушайте лаици като тези в Български футболен съюз и приятелските им медии, които плашат гаргите с извадки от неприложими правилници и несъществуващи санкции.

Основен правен принцип гласи, че специалните правила имат предимство пред общите (lex specialis derogat legi generali).

В случая има специален правилник на УЕФА за Европейското първенство, в който има чл. 30.01., съгласно който единствената предвидена санкция, ако мачът не се изиграе, е служебна загуба (3:0). Не могат да ни извадят от Европейското, за което не сме се класирали, още повече, че УЕФА няма да вземе решение преди края на квалификациите (виж снимката).

НЯМА правно основание за налагане на друго наказание. БФС да не лъжат хората така нагло и безочливо!

В писмото от УЕФА до БФС изрично пише, че "ПРЕДЛАГАТ" ст. Христо Ботев, АКО съответните власти потвърдят, че стадионът е безопасен и сигурен. Всички знаем, че община Пловдив не е потвърдила това до този момент. Как тогава УЕФА изведнъж решава мачът да се изиграе там? Кой е потвърдил на УЕФА, че има разрешение от община Пловдив? Очевидно е, че БФС са забъркали страшна каша пред УЕФА и сега плашат гаргите с невъзможни санкции, за да си спасят кожите.

Истината, мили приятели, е че като ни наложат служебна загуба от УЕФА, цялата клика в БФС ще си замине с парцалките. От това ги е страх в момента. Има защо, след като само те са виновни за ситуацията!

Забелязахте ли как БФС публикува в слугинска медия писмата от СДВР и УЕФА, но не публикува своята собствена кореспонденция с УЕФА? Защо? Какво ли пише в нея? Очевидно е, че на БФС не им изнася да публикуват собствените си писания до УЕФА.

Какво ще кажат Fudbalski savez Srbije и Fudbalski savez Crne Gore - Football Association of Montenegro за това, че БФС подарява служебна победа на Унгария? А как ли ще реагират братята сърби, като разберат, че са били прецакани от техен сънародник на висок пост в УЕФА?" - гласи публикацията му.

Междувременно, шеф в БФС оспори твърденията на строителя на "Колежа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички