Директорът на БФС оспори твърденията, че "Колежа" е опасен за мач България - Унгария


Директорът на БФС оспори твърденията, че "Колежа" е опасен за мач България - Унгария
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

2362 0

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов не вярва в доводите на строителя на "Колежа", че стадионът не безопасен за провеждането там на мача България - Унгария. Казусът с преместения двубой от София с Пловдив и затврянето му за фенове от БФС и УЕФА продължава да тресе българския футбол.

"Съгласно действащия закон за противообществени прояви по време на спортни събития се възлага отговорността за провеждане на футболни срещи на БФС и на органите на полицията. Самият строител има отношение към неговите постройки, които той е изградил.

Вътре в стадиона няма никаква строителна техника, отвън пред централния вход няма никаква техника. Тези тръби или част от конструкции, които бяха услужливо показани, са далеч встрани от самия стадион и нямат отношение към публиката и официалните лица, които биха били влезли откъм централния вход на стадиона", заяви Попов пред БНТ.

"За първи път в моята практика отказ за предоставяне на спортно съоръжение е позоваване на строителя, който изпълнява някаква обществена поръчка. На самия стадион няма обособена строителна площадка. Този стадион е толкова хубав, че мирише на футбол", допълва служителят във футболната ни федерация. Според адвокат Георги Градев мачът няма да се проведе на "Колежа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички