Шеф в БФС: Защо строителят на "Колежа" не реагира 3 дни, а чак сега?


Шеф в БФС: Защо строителят на "Колежа" не реагира 3 дни, а чак сега?
Снимка: БГНЕС

1195 0

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обяви, че са изпратили искане за предоставянето на "Колежа" за мача на националите с Унгария навреме, веднага след като УЕФА ги е уведомила за преместването на срещата.

Попов наблегна на факта, че стадионът на Ботев (Пд) неведнъж се е ползвал за мачове от Първа лига, заради което няма как да е опасен за ползване и да не отговаря на стандартите.

Както е известно, БФС измести евроквалификацията от София в Пловдив и затвори стадиона за публика от страх от протести срещу тях. Двубоят е на 16 ноември.

"По отношение на изявлението на кмета на Пловдив, действително искането на БФС за предоставяне на стадион "Христо Ботев" е направено на 6 ноември. На 3 ноември УЕФА препоръча промяна на стадиона и препоръча това да бъде стадион "Христо Ботев".

На 6 ноември, първият работен ден след местните избори, искането беше направено в съответствие с меморандума, който имаме подписан с община Пловдив. На 6,7, 8 ноември няма никаква реакция от строителя на стадиона", заяви директорът пред БНТ.

"Припомням, че стадионът има разрешение за ползване, издадено от Държавната-приемателна комисия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това разрешение не е оттегляно или отменено, това означава, че този стадион може да се ползва и, както сте видяли, той се е ползвал за мачове от вътрешното първенство", допълни той.

"Държа на скрийншот едно съобщение от администрацията на община Пловдив от събота - 10:48 ч., в което ми пишат "Господин Попов, нямате проблеми, Община Пловдив ще издаде заповед за ползването на стадиона.", завърши Попов. Адвокат Георги Градев заяви, че мачът с Унгария няма да е на "Колежа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички