Бербатов: Не съм казвал, че съм най-достойният за президент на БФС, през 21-ва трябваше да бъда като тях


Бербатов: Не съм казвал, че съм най-достойният за президент на БФС, през 21-ва трябваше да бъда като тях
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2275 0

"Никога не съм казвал, че аз съм най-достойният кандидат за президент на БФС". Това заяви Димитър Бербатов пред БНТ. Голмайстор номер 1 в историята на националния отбор за пореден път призова за провеждането на честен и прозрачен изборен Конгрес.

"Ние се борим за Конгрес, тъй като това е най-демократичното решение на този проблем. Минава през оставка на сегашното ръководство, разбира се, Конгресът трябва да бъде честен и прозрачен.

Аз имам много неща да правя, не ми е на живот и смърт да стана президент. Никога не съм казвал, че аз съм най-достойният – представяме си програмите, оттам-нататък клубовете решават", започна той в предаването "Денят започва".

"Не мога да твърдя дали има политически натиск, или не. Тъй като държавата се представя от спортния министър, трябва да вземат отношение – това е пагубно. Мисля, че министърът имаше такива изяви, поздравявам го – но трябва да е по-редовно“, продължи Бербатов.

"Показателно е, че по стадионите феновете в 18-ата минута скандират „Оставка“. Това ще прерасне в мирен протест. Да преместиш мач на националния отбор в Пловдив, после да изнудваш строителя, това е абсурдно. Какво общо има Локомотив (Пд)?

Отборът се подкрепя. Момчетата си носят също отговорността, бил съм на тяхно място. Тези хора, които управляват, не са подкрепени. Създадена е една токсична и отвратителна среда", отсича бившата звезда на Манчестър Юнайтед.

Относно изборния Конгрес през октомври 2021 г. той заяви: "Най-голямата ми грешка на онзи Конгрес беше, че бях джентълмен, трябваше да бъда като тях. Ще извървим целия път, да, ние се борим за доброто на българския футбол. Сега всички са обединени, зарядът е още по-голям.

Няма какво да ни откаже, това е нашата кауза. Ако клубовете са доволни от това, което представям, да гласуват за мен!". Наскоро Бербатов подкрепи протестите и нападна БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички