Хубчев сменя не само изпълнителите, но и схемата срещу Швеция


Хубчев сменя не само изпълнителите, но и схемата срещу Швеция
Снимка: БГНЕС

2188 0

Новият селекционер на националния отбор по футбол на България Петър Хубчев имаше тежка задача само за няколко дни да се запознае с обстановката в отбора и да изиграе два много отговорни мача - гостувания срещу Франция и Швеция. Причината за това, разбира се, е изключително нередната постъпка на бившия треньор на тима Ивайло Петев да зареже тима само няколко дни преди важните квалификации за Мондиал 2018.

Първият двубой мина, като Франция спечели с 4:1 срещу "лъвовете", а Петър Хубчев е готов да смени голяма част от изпълнителите, както и схемата, с която ще излезе срещу "Тре кронур".

На вратата мястото си ще запази Владислав Стоянов, който показва много колеблива форма в последните месеци. Въпреки това Хубчев залага на него пред Божидар Митрев.

ПОМНИТЕ ЛИ КОГАТО ГОСПОД БЕШЕ БЪЛГАРИН? Е, ВЕЧЕ НЕ Е

В защита ще видим две нови лица - Антон Недялков и Васил Божиков, които блестяха сериозно с младежкия национален тим. Хубчев ще постави на пейката Миланов и Пиргов, а на терена ще останат Александър Александров и Страхил Попов, който беше един от малкото ни играчи, които се представиха на ниво срещу "петлите".

В предни позиции става по-интересно, като Хубчев е готов да заложи на схема без крила и наситена халфова линия. Пред четиримата в защита бившият треньор на Берое по всяка вероятност ще заложи на Светослав Дяков, Георги Костадинов и Ивайло Чочев.

Пред тях като офанзивни халфове ще действат Симеон Славчев и Георги Миланов, които ще са изнесени повече към фланга, но не би трябвало да действат като типични крила. И двмата не се славят с линейна скорост, но имат добър усет към играта и разполагат с добър пас. В предни позиции ще оперира Ивелин Попов, който и срещу Франция беше единствен нападател.

ЖЕСТОКА ПОДИГРАВКА С НАЦИОНАЛИТЕ - ПИТАТ НИ ОТКЪДЕ СМЕ СЪБРАЛИ ТАЗИ ЗАЩИТА?

Този титулярен състав дава възможност за много тактически ротации на Хубчев. С трима дефанзивни халфа може да бъде запълнена дупката, от която дойдоха две от попаденията срещу Франция. Изнасянето на топката също трябва да стане далеч по-лесно, след като срещу Франция дуото Костадинов - Дяков почти не помагаше на защитниците в началната фаза на изграждане на атаки. 

Схемата с наситена халфова линия може да позволи повече включвания от втора позиция на двамата бекове - Божиков и Попов. Страхил имаше нелоши включвания срещу Франция, а с наличието на повече халфове и двамата ще могат по-спокойно да атакуват, знаейки че ще бъдат покрити при негативен развой на атаката. 

Изключително важно е Хубчев да не използва отново Миланов на крилото, където не е неговата сила. Шведите ще пресират сериозно нашите играчи, като три-четири бързи паса през средата могат да доведат до голово положение за България.

ЩЕ ИМА ЛИ СМЯНА НА ВРАТАРИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО ФУТБОЛ?

Най-интересно ще е включването на Ивайло Чочев. Въпреки че не играе редовно в последно време за Палермо, той може да е лидер на наситената халфова линия на "лъвовете", а уменията му да разпределя играта и да прелива от защита в нападение определено липсваха срещу Франция.

Хубчев пък спокойно може да ротира схемата, с която играе - от 4-3-2-1, през 4-2-3-1, 4-3-1-2, та до класическото 4-4-2. На какво точно ще заложи от първата минута в Стокхолм ще видим в 21:45 часа българско време. Срещата може да следите на живо в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички