Христо Запрянов предупреди: Десетки хиляди хора могат да останат без работа заради инат


Христо Запрянов предупреди: Десетки хиляди хора могат да останат без работа заради инат
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2513 0

Христо Запрянов, който е заместник-изпълнителен директор на БФС, даде интервю пред "БТА", в което коментира горещите събития от последните дни и часове около предстоящия сблъсък от евроквалификациите между България и Унгария.

"Ако няма мач на "Колежа", значи няма да има мач. Чисто и просто. Всички се запознаха със становищата на СДВР и УЕФА, заради които мачът е изместен в Пловдив. Внушенията, че БФС от страх или нещо друго е преместил мача са не просто некоректни, а са крайно деструктивни за футбола ни и за държавата ни", категоричен бе той.

"Поставяме институции и личности над футбола, а това е недопустимо! Цялата администрация, всички оперативни лица зад националния отбор - Георги Иванов, аз, още четири-пет души, работим ежесекундно за това мачът да се състои, защото хората явно не си дават сметка какви могат да бъдат последствията. Последствията са за цялата българска футболна система. Десетки хиляди хора могат да останат без работа заради инат. Дано онези, които искат да саботират мача, да са наясно с това", предупреди Запрянов.

Той отговори и на въпрос "какво може да стори БФС, за да може в четвъртък да има мач?": "Всичко, което правим и сме направили, включително желанието ми да получа становище от г-н Филипов, е с цел мач да има. Топката е в полето на пловдивската община - и отново ги призовавам да проявят здрав разум. Тук залогът не е Христо Запрянов, строителят на стадиона или някоя конкретна личност - тук залогът е българският футбол и българският национален отбор".

"Силно се надявам в утрешния ден да получим подпис от кмета г-н Димитров, защото в противен случай последствията за цялата ни страна ще бъдат пагубни", завърши Христо Запрянов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Разрешение, заплахи и запис: Илиян Филипов разясни ситуацията около "Колежа"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички