Разрешение, заплахи и запис: Илиян Филипов разясни ситуацията около "Колежа"


Разрешение, заплахи и запис: Илиян Филипов разясни ситуацията около "Колежа"
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1150 0

Собственикът на фирмата, която строи "Колежа" Илиян Филипов твърди, че вероятността евроквалификацията между България и Унгария да се състои на стадион "Христо Ботев" в Пловдив намалява с всеки изминал час. Той разясни от кого зависи решението къде да се играе мача и каза повече за получените заплахи от БФС.

Може ли мачът да се играе на "Колежа"?

"Не мога да кажа дали ще се играе мача тук. Това е решение на Община Пловдив. Аз съм изпълнител на проекта, мой възложител е Община Пловидв. Аз нямам договори с БФС и не искам да общувам с централата. Община Пловдив е и собственик на съоръжението. БФС трябваше да уведоми Община Пловдив, че ще има такова събитие 20 дни по-рано. Трябваше да направим комисия, за да преценим какво трябва да се извърши, за да се проведе безопасно мероприятието. Те уведомиха общината 9 дни по-рано. Община Пловдив още не е изпратила до мен писмо. С всеки изминал час вероятността да има мач на стадион "Христо Ботев" е нулева", сподели Филипов за "Арена Спорт" по БНТ.

"Имаме планирани доста строителни и монтажни дейности за следващата седмица. Ние сме съобразили ремонтните дейности с програмата на Ботев Пловдив. Община Пловдив трябва да ми даде инструкции. Аз съм готов да отложа строителните дейности, но не знам дали ще имаме тази възможност".

Заплахите

"Имахме среща с БФС, охранителната фирма и полицията. Обсъдихме организацията за мача. По-късно говорих с зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов. Той ми каза, че ако отнеме лицензите на стадионите "Лаута" и "Христо Ботев", то Локомотив и Ботев ще играят в Стара Загора и Кърджали. Затворих му телефона, но той отново ми звъня. Записваше втория разговор. Ще се радвам, ако пусне запис от първия запис, за да чуят всички какво говори".

"Радвам се, че този запис го има. Цяла България чу, че той трябва да затвори стадионите "Христо Ботев и "Лаута". На мен ми звучи под формата на заплаха. Ние сме хвърлили много труд по стадиона. Не ми е приятно, когато чуя, че някой иска да затвори едно от най-модерните съоръжения в България. Лъжа е, че "Христо Ботев" е получил лиценз с условности. Съоръжението има въведен акт 16. Осветлението е по-добро като лукс от всички в България".

БФС се опитва да прихвърли отговорността към властите в Пловдив

"Проблемът от БФС се прехвърли в Пловдив. Подвеждащо е, че от Пловдив не позволяват да се проведе мача. Докато не получа инструкции от полицията и общината, аз не мога да предприема нищо. Към момента нямам информация. Подал съм документ към общината. Тя трябва да подаде към мен искания, ако разреши провеждането на това събитие. Без да получа документ от общината, не мога да кажа нищо. Не искаме да пречим на националния отбор, но няма да си сложа подписа на нещо опасно. Аз лично съм отговорен, ако се случи нещо", добави още Филипов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Скандалният запис със заплахите отправени по адрес на Илиян Филипов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички