Гонзо: Целта пред националите е класиране на Евро 2024, за никакво обиграване не говорим!


Гонзо: Целта пред националите е класиране на Евро 2024, за никакво обиграване не говорим!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4968 0

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо изрази оптимизъм по повод евентуално класиране на България на Евро 2024. Той се изказа критично за представянето на "лъвовете" в мачовете с Грузия и Северна Македония миналата година. Бившият нападател предвиди, че след между 3 и 5 години ще имаме добри футболисти за националния отбор.

"Аз съм оптимист. Групата по никакъв начин не е лесна. Не смятаме, че Сърбия, Унгария и Черна гора са слаби отбори, но е приемлива. Големите отбори Франция, Испания, Германия сме ги избегнали и имаме своите шансове. Целта е класиране на Европейско първенство. Изобщо не си говорим да играем квалификациите да обиграваме отбора.

Аз го казах, че очакваме до една-две години истинските качества на този отбор. Споменах, че това са футболисти на по 20-21-22 години и след две години ще имат много повече мачове в клубните си отбори и ще са натрупали мачове и в националния отбор. Най-силното развитие на националния отбор ще го видим след две години“, коментира Иванов в предаването "Домът на футбола".

Според легендата на Левски клубовете ни имат вина за слабото представяне на националния отбор досега и състоянието на българския футбол. Той посочи, че БФС е "само приемник на тези футболисти" и ги използва за 4-5 дни.

"Ще се върна към мачовете с Грузия и Македония. Там видях наистина катастрофални неща в български играчи. Специално за този лагер, за тези мачове, имам голям упрек към клубните треньори, от които имахме състезатели. Изключително неподготвени и не в състояние да помогнат на националния отбор. Прекалено много чужденци играят в първенството.

В националния отбор нямаме позиции, които да покрием. Стоперите, които играят в добрите отбори на България, са чужденци. Нямаме нападател, който да играе, всички са чужденци. Изпитваме трудност в селектирането на играчите. Хубавото е, че има много млади футболисти, които излязоха в чужбина и в крайна сметка голямото ядро е от такива футболисти“, допълни той. А ето как Иванов коментира прослувутото си изказване за чужденци в националния тим

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички