Гласят Илия Груев за заместник на Младен Кръстаич в националния отбор


Гласят Илия Груев за заместник на Младен Кръстаич в националния отбор
Снимка: Скрийншот / Вердер Бремен

2736 0

Мястото на Младен Кръстаич в националния отбор никак не е сигурно, като вече дори се спряга и името за негов заместник. Това е Илия Груев, който може да застане начело, ако се стигне до провал в следващите две евроквалификации срещу Литва и Сърбия.

Фаворитът за нов национален селекционер

В момента 53-годишният Груев е свободен. За последно той бе помощник треньор на Арминия Билефелд. Бишият халф обаче се раздели с клуба през април миналата година, пише "Тема спорт". Интересното е, че в момента твърдо част от селекцията е синът му Илия Груев-младши, който е играч на Вердер Бремен.

В последните дни около името на Груев – старши се шуми много. Причината е, че той бе спряган и за треньор на Левски. Специалистът изгледа от трибуните на „Георги Аспарухов“ баража за Лигата на конференциите. Тази информация обаче бе опровергана от Илиана Раева. Груев вече е работил в националния отбор. От 1 януари до 30 юли 2011 година той бе помощник на Лотар Матеус в селекцията.

Ултиматумът към Кръстаич

По-рано стана ясно, че сръбският селекционер Младен Кръстаич е получил ултиматум от БФС да вземе поне три точки от предстоящите два двубоя, след кошмарния старт на пресявките за европейското първенство догодина в Германия. В Сърбия също потвърдиха, че бъдещото на Кръстаич не е никак сигурно и дори ултиматума идва лично от Борислав Михайлов. 

"В случай, че Младен Кръстаич стигне до три точки в Литва и се представи равностойно в двубоя със Сърбия, той най-вероятно ще остане на селекционерския пост. Ако това не стане, ръководството на БФС ще търси друго решение, защото нови две поражения биха означавали не само край на всички шансове за класиране, но и отприщване на общественото недоволство", твърди Sportklub.rs. Като дори бе допълнено, че Кръстаич е бил пред уволнение още преди няколко месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички