УЕФА даде третата квалификация на България на "шеф на финансите"


УЕФА даде третата квалификация на България на "шеф на финансите"
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

1618 0

Визитата на България в Литва бе поверена на 33-годишния датчанин Якоб Александер Сундберг от УЕФА. Той ще е главният арбитър на третата евроквалификация за "лъвовете", които до този момент загубиха срещите си. 

Двубоят е насрочен за 17 юни (събота) от 16:00 часа на стадион "Дарайюс и Гиренас", като ще може да го проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! 

Помощници на Сундберг ще бъдат Виктор Скюте и Дениз Юрдакул. Микел Редер е четвърти рефер, като цялата съдийска бригада е от Дания. Дежурен делегат на УЕФА е Марцин Стефански от Полша, а съдийски наблюдател на Европейската централа е Михал Бенеш.

 

Повече за арбитъра

Сундберг е ръководил 11 мача в датската Суперлига през изминалата кампания, а на европейската сцена свири предимно мачове на юноши и в младежката Шампионската лига. Има два мача в квалификациите за Лигата на конференциите.

33-годишният арбитър от Дания в ежедневието си работи като шеф на финансите и администрацията в местната политическа партия "Либерален алианс". Роден е в Копенхаген и живее в датската столица.

Медиите в Дания дълго време не знаеха каква точно е работата на един от младите и перспективни рефери, докато не го видяха през есента на 2022-а година да празнува изборен резултат с лидер на въпросния Алианс. За рефера се знае, че обича да тренира атлетика и във фитнеса.

Вижте в какъв състав тренира България за битките с Литва и Сърбия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички