Емил Велев – Кокала пред SportLive: Ако аз исках да съм президент на БФС, щях да съм на протеста! Защо Бербатов, Стилиян и Мартин не бяха?


Емил Велев – Кокала пред SportLive: Ако аз исках да съм президент на БФС, щях да съм на протеста! Защо Бербатов, Стилиян и Мартин не бяха?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3956 0

Бившият футболист и треньор на ЛевскиЕмил Велев – Кокала, коментира пред SportLive.bg най-голямата новина, касаеща родния футбол, а именно депозираната оставка от президента на БФС Борислав Михайлов. Последният наставник, извел „сините“ до шампионската титла в България, се върна и към протеста срещу ръководството на футболния съюз от 16 ноември.

Кокала изрази мнението си и за предстоящата битка за бъдещ нов шеф на БФС.

Ето какво обяви Велев пред медията ни:

- Г-н Велев, как ще коментирате оставката на г-н Борислав Михайлов като президент на БФС?

- Оставката беше предизвестена. Той каза за 3-4 минути, че си я е подал. Сега вече какво ще се случи на Конгреса е съвсем друго.

Всички искат промяна, но каква промяна с кой и какво… Видяхме другата страна, които са опонентите. Нали имаше протест. Аз ако имах претенции да съм президент на БФС, щях да съм на протеста отпред пред Националния стадион „Васил Левски. А аз не видях нито един от тримата да е там.

- Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров ли визирате?

- Да. Нали се инициира протест. Аз щях да съм там, ако искам такава промяна.

- Все пак никой не е казал или доказал, че те са основните инициатори на протеста от  16 ноември, ако намеквате нещо подобно.

- Аз не говоря за инициатори. Казвам, че имаше организиран протест. Те две години и половина протестират. Защо не бяха там?

Аз четох изказване на Бербатов, че не е бил там. Ако са били там, нали щяха да ги снимат. Щяха да кажат Бербатов е тук, Стилиян Петров е тук, всички са тук. Поне аз не видял информация, че са присъствали на протеста.

Всъщност всеки, който има претенции да се занимава с футбол и е бил в тази футболна каша, а същевременно иска и да управлява футболния съюз, според мен трябва да се кандидатира и да се види дали ще бъде избран. Нещата опират до гласуване на самите отбори, които имат право да дадат своя вот – за освобождаване на президента или за назначаване на нов.

- Очаквате ли да се стигне до обрат и например оставката на Борислав Михайлов да не бъде приета – възможно ли е да се случи?

- Според мен Боби не е чак дотолкова безразсъден човек, за да не вижда каква е обстановката и да не иска повече да е президент на футболния съюз. Мисля, че така са нещата.

- Кой от кандидатите за бъдещ нов президент на БФС, които се афишират, одобрявате, ако мога така да се изразя?

- Първо трябва да им се види програмата и на другите, които желаят да се борят за поста. Споменават се имена – Красен Кралев, Лъчезар Танев, Христо Порточанов, Христо Крушарски, Георги Градев също ще иска.

 Всеки трябва да има яснота какво ще представи на футболната общественост. Лично аз мисля, че трябва да е човек, който се е занимавал с футбол, а не само да бъде бизнесмен. Ако е само бизнесмен, той ще трябва да бъде обграден от футболни хора. А кои ще бъдат тези хора вече се сещате, че всички ще почнат да дърпат чергата към себе си. Нужно е да е човек от футболните среди – да е ерудиран, да е минал през цялото това сито.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала сравни черните серии на Левски при Мъри и Костов и каза с какво не се справя треньорът на „сините“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала каза защо Лудогорец падна от Славия

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички