Само в SportLive! Емил Велев-Кокала посочи с какво не се справи Костов и отсече: Левски трябва да може да играе под напрежение


Само в SportLive! Емил Велев-Кокала посочи с какво не се справи Костов и отсече: Левски трябва да може да играе под напрежение
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg Колаж: Sportlive.bg

11297 0

Левски продължи с издънките в Първа лига, след като изпусна победата срещу Локомотив София при преднина от 2:0. С равенството 2:2 на стадиона в столичния квартал „Надежда“ „сините“ записаха пети пореден мач без пълен успех в родния шампионат.

Бившият футболист и треньор на ЛевскиЕмил Велев – Кокала, се съгласи даде интервю пред SportLive.bg относно представянето на тима от „Герена“. Той коментира и призивите на феновете на „сините“ към мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков да последва примера на президента на БФС Борислав Михайлов, който депозира оставката си.

Ето какво сподели пред медията ни, последният треньор, извел Левски до шампионската титла:

- Г-н Велев, какво е мнението Ви за издънката на Левски срещу Локомотив София?

- Издънка се получи на края на срещата. Иначе, виждах Левски да вземат трите точки. Срещу тях имаше доста неорганизиран отбор като Локо Сф.

Но с течение на мача започнаха да играят по-добре, а през второто полувреме и притиснаха Левски. Всъщност те и преди почивката изпуснаха един чист гол. През втората част имаха още 2-3 ситуации.

Левски трябваше да приключат този мач с трето попадение, но не успяха. Смятам, че загубиха 2 точки.

- Често през този сезон съдбата се усмихваше на Левски в края на двубоите, но на стадиона в кв. „Надежда“ им обърна гръб.

- Да, така се случи. Малко спорна дузпа в полза на Локомотив София бе отсъдена, като тя даже не се разглеждаше и от ВАР. Съдията беше много категоричен, посочвайки бялата точка в последната минута от добавеното време. Но пак ще кажа, че Левски изобщо не трябваше да достига до тези ситуации.

Във фаза защита в доста от мачовете на Левски забелязваме, че играят много хаотично и неорганизирано. Затова може би се стигна и до това изравняване.

- В първенството вече се натрупаха цели пет мача, в които „сините“ не могат са спечелят. Какво се случва според Вас, на какво се дължи и къде е грешката?

- Не мога да кажа точно къде е грешката. Щом обаче толкова много мачове за първенството не можеш да спечелиш, явно някъде нещата куцат.

Костов спомена, че нещата не са така добре в отбора. Виждаме, че имаме проблеми с играчите, които не искат да подписват нови договори. А това не е добре за самата обстановка в съблекалнята. Там е мястото на треньора да ги извади тези неща много по-бързо.

- А ще успее ли той според Вас?

- С времето и тези мачове, в които не се побеждава, мисля, че закъснява вече с това нещо.

- Искате да кажете, че Костов към момента не съумява да се справи с овладяването на съблекалнята покрай ситуацията с играчите с изтичащи договори?

-Да, до някаква степен. Много е важно съблекалнята да ти е в ред. Всичко да се знае точно и ясно, а не да е с недомлъвки.

- При последния период на Станимир Стоилов Левски направи 8 поредни мача без победа в първенството, като общо негативната рекордна серия беше от 11 срещи. Нещата отиват ли към повторение що се касае до шампионата?

- При Мъри бяха 11 мача без победа, но пък там в тези двубои, в които не успя да победи, Левски играеше в повече от 70% много по-добре и незаслужено не побеждаваха.

Сега виждаме, че Левски трудно бие и прави много грешки, особено в защита. И преди съм казвал, че основният проблем е в организацията във фаза защита, т.е когато отборът трябва да се отбранява. Защото забелязваме, че в атака разполагаме с бразилци, които са доста нестандартни и от тях идват повече опасности пред вратата на съперника.

- Според Вас има тенденция Левски да бъде ощетяван от съдийството естество, което обяви треньорът Николай Костов?

- Не. Не забелязвам такова нещо. Пак ще кажа, че за мача с Локомотив София единствено Левски са си виновни, че не спечелиха. Нужно беше да затвърдят резултата с още 1 гол или да бъдат по-прибрани, да играят на сигурно, защото вече имаха нужния резултат, след като водеха с 2:0.

При тази преднина след 70-ата минута вече всичко трябва да е приключило, а не да се клатушкаш.

- Намирате ли конкретни грешки и на Николай Костов, освен проблема около съблекалнята, касаещ играчите, които не желаят да преподпишат договорите си с клуба?

- Може би това е и основният проблем.  Аз не говоря за спортно-техническия процес. Смятам, че той върви нормално. Не съм наблюдател на този процес, за да Ви кажа дали има нещо. Мисля обаче, че се работи добре, което съм го казвал и преди.

Виждаме, че в самите мачове нещата се променят коренно.

- След злополучния мач с Локомотив София се появиха надписи на „Герена“, призоваващи мажоритарния собственик Наско Сираков да последва Борислав Михайлов, който подаде оставка като президент на БФС. Как ще коментирате този факт?

- Те Сираков го атакуват от доста време, не е отсега. Мен ме дразни факта, че този плакат, който е на „Герена“, трябва да си го махне той. Все пак той е собственик и не може на твоя стадион непрекъснато да има такива плакати.

Според мен просто трябва да се премахне. Но това не е от голямо значение. Феновете винаги имат претенции, когато няма резултати. Левски трябва да може да играе под напрежение. Явно, че в такава обстановка за момента футболистите трудно се справят.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда подкрепи Костов, а за призива към Сираков отсече: Несериозно е, но публиката има право!

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ ВЕЛЕВ – КОКАЛА ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички