Емил Костадинов разкри изненадващата причина да се избере Ясен Петров пред Александър Димитров


Емил Костадинов разкри изненадващата причина да се избере Ясен Петров пред Александър Димитров
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1263 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов присъства на представянето на новия селекционер на националния отбор по футбол Ясен Петров. Освен това, Костадинов разкри причината, поради която Петров бе предпочетен пред считания за фаворит за поста Александър Димитров - треньор на младежкия национален отбор.

"Да си пожелаем късмет и дано нещата, които Ясен Петров мисли, да ги реализира. Да му пожелаем успех. На всеки треньор е даден шанс да развие своята визия за футбола. Една година е малък срок, но ние всички и той лично мисли, че ще вдигне нивото на националния отбор. Резултатите в началото не са важни, трябва да се вижда израстване.

Селекционерът на младежкия национален отбор прецени, че не е готов още. Затова говорих с Ясен и се разбрахме. Наистина трябва да се даде шанс на младите футболисти. Те имат качества. Това е първият селекционер досега, който се съгласи с всички условия, дано наистина той няма страх от предизвикателствата

 Има доста футболисти, които могат да се изберат, но трябва да имат качествата да носят националната фланелка. Всеки има любимци, но в крайна сметка треньорът избира кои да викне и всичко си зависи от футболистите. Да носиш националната фланелка, за мен е чест и всеки, който я носи, трябва да се държи добре не само на терена, но и извън него" - заяви Костадинов.

А Ясен Петров посочи целите пред националния отбор по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


След арестите и времето в затвора: Антъни Джошуа откровено за пътя до световния връх в бокса

Антъни Джошуа преобръща живота си, за да стане двукратен световен шампион в тежка категория след няколко срещи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама