Новият селекционер Ясен Петров посочи целите пред националния отбор


Новият селекционер Ясен Петров посочи целите пред националния отбор
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1734 0

Новият национален селекционер Ясен Петров даде първата си пресконференция, след като в четвъртък бе избран за треньор на представителния отбор на България. Опитният специалист излъчи увереност и готовност да върне усмивките по лицата както на играчите, така и на феновете на футбола у нас.

Петров заяви, че ще даде шанс на всеки футболист, който покаже, че се раздава за националната фланелка. Той подчерта, че ще дава шанс и на младите играчи. Още в първите мачове Петров ще иска от играчите си да гонят резултати. Тепърва той и неговият щаб ще обикалят по клубовете, за да следят как тренират играчите и в какво състояние се намират.

Помощници на Петров ще бъдат Георги Шейтанов, Александър Георгиев и Костадин Видолов. "Познавате Жоро Шейтанов, с когото съм работил. Костадин Видолов. Има ново момче - Алекс Георгиев, с когото работих в Китай. Това е екипът ни. Ще дадем всичко от нас. Говорих със селекционера на младежкия национален отбор. Разговорът ни беше много конструктивен. Важното е да има атмосфера, която да пренесем към футболистите. За мен е много важно футболистите да нямат страх. Убеден съм, че ще направим нещо", заяви Петров.

"Тръпка е за мен, че съм пред вас след толкова много години. Осъзнавам с какво се захващам. Бях далеч, но никога не съм бил далеч от българския футбол. Имах възможност да си почина година и шест месеца. През това време наблюдавах много български футбол, наблюдавах националния отбор. Не съм спирал да се интересувам какво се случва. Имах вариант да замина за Китай, но след като се чух с Емил Костадинов, не се замислих. За мен беше чест. Не става въпрос за пари. Имах възможност да работя в една от най-многолюдните страни", добави още той.

"Ще играем за резултат, а не красиво. Ще опитаме тактически да сме подготвени. Първите мачове са през три дни и ще опитаме да вземем резултат. Хората, които са във форма, ще бъдат в националния отбор. Ще трябва да решавам и за млади играчи. В момента всички отбори са по лагери. Целият екип ще се разхвърляме, за да гледаме отборите. Ще видим как се готвят. Нямаме много време и ще трябва да реагираме по бърз начин", коментира националният селекционер.

"Имам си свои любимци в българския футбол и има хора, които могат да играят футбол. Не искам да споделям имената им, защото не искам да влизам в интриги. Всеки, който играе добре за националния отбор, ще бъде мой любимец.

Ако намерим баланс и всички се борят като лъвове, нещата могат да отидат на по-добре. От нищо не се притеснявам - като няма резултати, съвсем нормално е да бъда сменен. Изпълнен съм с оптимизъм и дано нещата станат. Който го е страх от мечки, не ходи в гората. От футболистите искам да имат малко повече самочувствие и вяра. За мен националният отбор е кауза. Човек трябва да мечтае и досега всичките ми мечти са се сбъднали", завърши Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички