Красимир Балъков: Да стискаме палци на Ясен, ситуацията в националния отбор е много тежка


Красимир Балъков: Да стискаме палци на Ясен, ситуацията в националния отбор е много тежка
Снимка: БГНЕС

1461 0

"Дай Боже, да има повече късмет от всички нас, които сме минали през националния отбор. Много тежка е ситуацията, в последните 15 години няма треньор, който да е поел националния отбор и да е бил в комфортна ситуация", заяви главният мениджър на ЦСКА 1048 Красимир Балъков по повод назначаването на Ясен Петров за нов национален селекционер, предаде репортер на БГНЕС.

Петров ще замени на поста Георги Дерменджиев, който от своя страна наследи именно Балъков като треньор на националния отбор. "Да му стискаме палци на Ясен, да си направи добър екип, Видолов е човек с много богата футболна кариера. Дай Боже, да има повече късмет от всички нас, които сме минали през националния отбор. Той си има достатъчен опит. Моят съвет е да бъде той и да взема собствени решения, защото знаете, че в националния отбор има изключително много напрежение и натиск от странични фактори, да си спазва неговата философия и неговите виждания, независимо каква е, и когато си замине от там, да знае, че е бил той, а не някой друг. Много тежка е ситуацията, в последните 15 години няма треньор, който да е поел националния отбор и да е бил в комфортна ситуация. След като нямаме успехи, винаги е изключително тежка, отговорна, ангажираща позиция. Стискам му палци, защото знам колко сложен е процесът, след като нямаш достатъчно материал", коментира Балъков.

Треньорът на ЦСКА 1948 коментира предстоящата зимна подготовка на тима. "Ние разчитаме изцяло на български футболисти, знаете, че футболът ни в последните 15 до 20 години къде се намира. След като не можем в този момент да изкарваме някакви големи таланти, които да ни оправят футбола, ние трябва да работим повече от всички други, и то в насоките, в които изключително много недостатъци има в българския футбол - физическа подготовка и спортно-тактическата. Ние работим изключително много в тези две насоки и се надяваме това да ни доведе до по-добри резултати. Освободихме 3-4 футболисти, на тяхно място сме привлекли 5-6 човека, някои от тях ги знаете вече, те са обявени. Използваме базата на националния отбор в Бояна, това ще бъде нашата база през целия период на следващата година. Перфектни условия, фитнес зала, терени, дори и закрит. След като искаме да работим повече, трябва да имаме и условията", каза той.

Балъков призна, че целта пред "червените" е да завършат редовния сезон в топ 6 на класирането. "Нашата цел е винаги била една и съща - работим с млади български футболисти, разбира се, че можем да вземем и някой по-опитен, защото само с млади не става. Това, което мина, ни показа, че сме на прав път. Шести сме в класирането, никой не е очаквал, че ще сме там. Имахме доста амплитуди, нагоре и надолу. Амбициите ни са мач за мач, във всеки мач искаме да побеждаваме. Въпросът е да останем в топ 6, за да можем след това да играем с най-силните отбори в българското първенство, това ще ни вдигне още повече класата, независимо къде ще завършим. Опитваме се да надграждаме над това, което постигнахме досега".

На въпрос на БГНЕС от какво значение ще е контролата с украинския гранд Динамо Киев по време на подготвителния лагер в Алания, Балъков отговори: "Динамо Киев за първи в Украйна, много силен отбор. Това е предпоследната ни контрола преди започване на първенството, да видим горе-долу докъде сме стигнали. Те са много силен и стабилен европейски гранд, но е хубаво винаги да премериш сили със силните и да видиш докъде си."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички