БФС избра Ясен Петров за новия селекционер на националния отбор на България по футбол


БФС избра Ясен Петров за новия селекционер на националния отбор на България по футбол
Снимка: БГНЕС

1871 0

Изпълнителният комитет към Българския футболен съюз избра новия селекционер на националния отбор по футбол на България. Това е 52-годишният Ясен Петров - името, с което се спекулираше в последните няколко дни. Изборът бе направен по време на първото заседание на федерацията за годината, съобщава dsport преди неговия край.

В България Петров е бил начело на немалко български тимове - Локомотив София, Ботев Пловдив, Черно море, Локомотив Пловдив, Нафтекс Бургас, Левски, Ботев Врага. 2013-а година бе последната му в родния футбол, като след това пое към Китай.

Там смени клубната си принадлежност на няколко пъти, започвайки в Шъдзяджуан, минавайки през Бейджинг Ентърпрайсес и Хенан, за да се завърне отново в Шъдзяджуан - отборът, който води за последно преди да застане начело на националния ни тим.

Името на Александър Димитров също бе спрягано сред фаворитите за този пост, но в крайна сметка той ще продължи да води младежкия национален отбор на България, въпреки че се смяташе, че при всички случаи това няма да се случи.

Междувременно Стилиян Петров сподели, че трябва да се страхуват от него като шеф на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички