Георги Дерменджиев е бил сред вариантите за национален селекционер


Георги Дерменджиев е бил сред вариантите за национален селекционер
Снимка: БГНЕС

1375 0

Досегашният селекционер на националния отбор Георги Дерменджиев е бил сред обсъжданите имена за нов треньор на "лъвовете". Това разкри вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов на пресконференция след днешното заседание на федерацията, на което бе решено Ясен Петров да застане начело на националния отбор.

Костадинов заяви, че той е предложил Ясен Петров за национален селекционер, а не Венцеслав Стефанов, както се е тиражирало в медиите. "Имаше предложения за други селекционери, но в крайна сметка се спряхме на Ясен Петров. Четох в медиите, че Венци Стефанов е предложил това. Той не знаеше нищо за това. Аз предложих Ясен Петров да е национален селекционер. Георги Донков също беше мой вариант. Имаше предложение и Георги Дерменджиев да остане", коментира Костадинов.

"От трите кандидатури мисля, че Ясен Петров има по-голям опит като старши треньор. Бил е в чужбина, има опит. Поставихме му за цел да обнови отбора. Водещото не са парите, а резултатите и изграждането на един боеспособен отбор. Резултатите през последната година не бяха такива, каквито ни се искаше да бъдат. Мислел съм много по въпроса дали да се кандидатирам за президент на БФС, но още не съм взел решение", добави още вицепрезидентът на футболния съюз.

Договорът на Ясен Тодоров е за 1+1 година. Александър Димитров, който бе спряган за треньорския пост, изглежда, че не е бил сред обсъжданите имена за национален селекционер на мъжкия отбор. Той остава треньор на младежите. Няма промяна и при юношите. БФС обаче реши да смени шефа на съдиите (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички