Драмите около БФС провалиха празнуването на вековния юбилей на българския футбол


Драмите около БФС провалиха празнуването на вековния юбилей на българския футбол
Снимка: Официален сайт на БФС

22728 0

Драматичните събития напоследък провалиха планираното празнуване на вековния юбилей на българския футбол. Идеята беше да проведе сбирка по този повод на 16 декември в столичния хотел „Милениум“.

На последното си заседание, което се проведе вчера, Изпълнителният комитет на БФС, е решил окончателно да се откаже от организирането на честването, пише „24 часа“.

ШЕФЪТ НА УЕФА СЪЩО ОТКАЗАЛ ДА ПРИСЪСТВА

Първоначално се считаше, че президентът на УЕФА Александър Чеферин може да присъства, но в крайна сметка и той е отпаднал от сметките. Той и шефът на ФИФА Джани Инфантино си намерили предлог, че по това време в Саудитска Арабия ще има световно клубно първенство, което е в нов формат, и няма как да дойдат до София, допълва изданието.

Преди около седмица Чеферин присъства на евроквалификацията на националния отбор на България срещу Сърбия. Там той откри и два чисто нови стадиона.

При това положение и след като и родните политици решили да се дръпнат за празника след скандалите около мача с Унгария, и просто нямало никаква нужда да се прави купон.Отделно доста от големите фигури в родния футбол, които са още живи, също не са били навити да бъдат свързани с Борислав Михайлов.

НОВАТА ИДЕЯ ЗА ЧЕСТВАНЕ НА ВЕКОВНИЯ ЮБИЛЕЙ

Изданието посочва, че се е зародила нова идея за честването на вековния юбилей на българския футбол. Сега планът е да бъде през лятото догодина, когато ставаме членове на ФИФА преди олимпийските игри в Париж.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хвърлиха 2 бомби пред SL! Появи се нов кандидат за шеф на БФС, ето кого Боби готви за свой заместник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички