Да излъжеш на изпроводяк: Борислав Михайлов пренебрегна исканията на поне 3 клуба


Да излъжеш на изпроводяк: Борислав Михайлов пренебрегна исканията на поне 3 клуба
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4806 0

Борислав Михайлов не смени тона си, дори и при обявяването на своята оставка като президент на Българския футболен съюз. Той заяви, че нито един клуб не е поискал оттеглянето му, а до това се е стигнало заради огромния натиск, който е бил оказан върху него. Най-вече в последните 2 години, в които усещал "непрестанни" атаки. Дори завърши обръщението си с това, че пожелава на следващия президент на футболната централа да не се бъркат журналистите толкова в работата му...

И с депозирането си на оставката - втора за 18-те години управление, успя да привлече вниманието със своите изказвания. И най-вече заради това, че публично няколко клуба поискаха Михайлов да напусне поста си. Явно обаче самият той е пропуснал тези призиви.

"Имате ми оставката, нито един клуб не ми иска оставката. Нито един клуб не ми е поискал оставката, нито един! А мен ме избират клубовете", заяви легендарният вратар.

Три отбора ясно изразиха мнения за оставка

Да върнем малко лентата назад след безпрецедентния протест на футболни фенове, обединени от всички отбори. Още на следващия ден - 17 ноември, ЦСКА излезе с официално съобщение, част, от което гласи: "За нас виновните са ясни. Тези, които трябва да понесат цялата отговорност за вчерашните ексцесии си имат конкретни имена. Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Йордан Лечков – на днешния ден преди 30 години бяхте герои, днес сте на дъното, а безотговорността ви започва да става опасна за обществото. Затова и от ЦСКА отново, както през последните няколко години, призоваваме за незабавни оставки на цялото ръководство на Българския футболен съюз. Ако още не сте разбрали кой ви ги иска – и ние като цяла БЪЛГАРИЯ".

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков също каза няколко изречения, с които ясно показа, че е променил позицията си. "Вижте какво, бих призовал Боби да си подаде оставката. Това е срамна работа. Братле, нека те запомнят с нещо добро. Не може цялата държава да е срещу теб, а ти да продължаваш да упорстваш. Това е истината".

Втородивизионният Дунав Русе също имаше категорична позиция. "Сините" изразиха мнение, че ръководството на БФС е прекрачило много червени линии за кратък период от време. "Вече няма връщане назад и това всъщност е добрата новина, защото все пак светът неумолимо си върви напред", констатират от втородивизионния отбор.

Вече е ясна прогнозна дата за новия Конгрес и кой временно ще управлява БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички