Димитър Димитров – Херо: За мен ще е удоволствие да работя със Станимир Стоилов в националния отбор


Димитър Димитров – Херо: За мен ще е удоволствие да работя със Станимир Стоилов в националния отбор
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

2541 0

Бившият селекционер на националния отбор по футбол на България Димитър Димитров – Херо коментира варианта отново  да седне на горещия стол при „трикольорите“.

63-годишният специалист даде интервю пред БНТ, в което заяви, че би се завърнал в представителния тим на страната ни, но зависи от конкретните задачи пред „лъвовете“, както и от предложените условия.

Ако получа предложение да поема националния отбор, ще го коментирам. Зависи какви ще са целите и задачите пред отбора, какви ще са условията за работа и какъв ще е срокът на договора. Сега не искам да коментира спекулации“, започна Димитров.

Неприятно ми е да коментирам темата за националния отбор, защото нямам предложение от БФС да пое тима и това излиза като самопредлагане за поста, а съм далеч от тази мисъл. В националния отбор нещата не са добре – това е ясно за всеки. Но все ми се струва, че този състав има доста по-голям потенциал от това, което показа в последните мачове. Неприятни резултати, неприятна игра, а за да се говори с уважение за българския национален отбор, футболистите трябва доста да подобрят играта си“, категоричен е Херо.

Димитров разкри, че с удоволствие би работил с треньора на Левски Станимир Стоилов в националния отбор, тъй като двамата имат еднаква философия за играта.

Нямам нищо напротив да работя със Станимир Стоилов в националния отбор, без значение кой ще бъде главен треньор и кой помощник. Имал съм възможност да работя вече веднъж с него, въпреки че той тогава бе играещ помощник треньор. И двамата имаме еднакви философии за играта, така че за мен ще бъде огромно удоволствие да работя с него“, обяви Димитров в предаването „Арена спорт“.

Бившият национален селекционер изрази подкрепата си към Тодор Неделев, който пострада в автомобилна катастрофа в Тбилиси, претърпя успешна операция и вече е изписан от болницата в Тбилиси.

Искам да дам увереност и кураж на Тодор Неделев. Аз лично много го харесвам като футболист и той го знае това. Когато бях наставник на Лудогорец правих доста опити да го привлека под мое треньорско ръководство. Надявам се максимално бързо да се възстанови да се завърне на терена, защото той е нужен за българския футбол“, заяви Херо.

В България липсват условия за подрастващите футболисти и за представителните тимове. Може би станахме държавата с най-лошите терени в Европа. Методиката на трениране е грешна, а не на последно място и отношението на самите трениращи футбол. В последните години виждаме дисбаланс във всяко едно отношение като ниво и като организация в българския футбол. На младите футболисти задължително трябва да им се даде възможност да участват във Втора и в Трета лига, за да се развиват“, допълни Димитров.

 „Присъствах на една среща с Димитър Бербатов и екипът му, исках да видя идеите им. Действително имаше много неща, които ми се понравиха и ми харесаха“, завърши Херо.

А ето и мнението на Наско Сираков за евентуалния тандем между Херо и Мъри в националния отбор на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички