Димитър Димитров - Херо защити Ясен Петров и отговори дали поема националния отбор


Димитър Димитров - Херо защити Ясен Петров и отговори дали поема националния отбор
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2279 0

Димитър Димитров - Херо защити своя колега Ясен Петров. Според бившия наставник на Лудогорец проблемът се корени другаде, а Българският национален отбор върви надолу от години. Това сподели той пред "Тема Спорт".

"Не очаквах да загубим, още по-малко с такъв резултат. С оглед състоянието, в което се намира нашият футбол, не е чак толкова голяма изненада. Не вярвам да се стигне до изненади срещу Гибралтар", заяви Херо. 

"Самите резултати показват, че нашият футбол и най-вече играта вървят надолу. Играта е далеч по-важна от резултатите. В един мач може да си стигнал до добър резултат, но това да е в следствие на късмет и доза шанс, а не на добра игра.

Не мисля, че вината за слабото представяне е на Ясен Петров, защото нещата не вървят от много години. Това не от сега. Не е виновен той, нещата в нашия футбол са тотално объркани вече години наред. Изход има от всяка една ситуация, но за да се стигне до него трябва единомислие.

Трябват помощ и кардинални промени във футболния съюз от страна на държавата, от които да има ефект. Най-вече в школите и базите на клубовете трябва да има развитие. Там се изграждат играчите. Ние драстично отстъпваме на европейските модели. Това е тема, която може да се обсъжда много дълго.

Не мога да кажа кога за последно съм изпитвал наслада от това да наблюдавам националния отбор. Не съм се и замислял. Със сигурност е било преди доста време. Като резултати имаше такива, когато Петър Хубчев беше начело, но мен повече ме впечатлява игровото поведение на един отбор на терена", коментира още той.

Димитров е един от смятаните за най-вероятни заместници на Ясен Петров на поста национален селекционер. Той даде отговор на твърденията, че поема тима.

"Никой не се е свързвал с мен, ако има нещо сериозно, тогава бих коментирал. Към момента такова няма", съобщи специалистът.

Вижте какво още каза той относно сагата около треньорския пост 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички