Ясен Петров пое цялата вина и отговорност за тежката загуба на България


Ясен Петров пое цялата вина и отговорност за тежката загуба на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1086 0

Българският национален отбор по футбол се прибра в България след визитата си на Швейцария в последен мач от световните квалификации. "Лъвовете" претърпяха тежка загуба с 4:0, а на летището в София националният селекционер Ясен Петров отново заяви, че той поема цялата вина и отговорност.

"Има много голяма разлика в класата спрямо Швейцария. Опитахме се да се противопоставим, но рухнахме психически и физически. Спортно-технически не искам да говоря, защото от мен няма да чуете лоша дума за нито един от футболистите. Ако има някой, който трябва да поеме вина или отговорност, това съм аз. Може да не сме взели най-правилните решения", започна Ясен Петров.

"Най-нормалното нещо е, ако резултатът не е добър, старши треньорът да поеме отговорността. Не искам да хвърлям вината върху футболистите. Започнахме световни квалификации с целта да подмладим отбора.

Политиката на Сърбия и Северна Македония не е плод само на работата на футболните хора, при тях това е държавна политика - когато искаш да развиваш спорт.

Трябва да продължим да вкарваме млади хора, за да се обиграват и да покажат своето лице. Не ни беше лесно да направим тези рискове. Не ми е приятно да говоря след такава загуба. Съжалявам, че завършихме този цикъл с такава загуба", добави още националният селекционер.

А как Йордан Лечков коментира бъдещето на Ясен Петров, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички