Йордан Лечков: На този етап не се мисли за смяна на треньора Ясен Петров


Йордан Лечков: На този етап не се мисли за смяна на треньора Ясен Петров
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3415 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде своя коментар пред "БНТ" за случилото се на стадиона в Люцерн късно снощи, когато Швейцария разби България за едно полувреме с 4 гола. 

Бившият футболист заяви, че не му е приятно да го каже, но пожелава успех на "кръстоносците" на Мондиал 2022:

"Аз мисля, че всички гледахме мача. Определено не ми е приятно да го кажа, но пожелавам успех на швейцарците на голямото първенство. Разликата се видя в класите. Мисля, че треньорите трябва да си направят поуките, да си направят анализи. И да се мисли занапред...", каза Лечков.

"Както видяхте и в предния мач беше така, разликата е очевадна. Съжалявам, че излиза от моята уста. Липсва класата в нашия отбор, отдавна е така. Аз мисля, че не е времето и мястото, защото както съм казвал и преди, футболистите се изграждат в клубовете, няма как да прехвърлим всичко на главата на Ясен Петров или на който и да е било треньор, който е бил в националния отбор. Трябва повече работа в клубовете. За голямо съжаление, от водеща футболна нация сме на това дередже в момента", добави още вицепрезидентът на БФС.

"Никога не съм си позволявал да говоря от собствено име, затова имаме ръководство, имаме избран нов Изпълком, ще бъде коментирано и тогава ще бъде обявено. На този етап не се мисли за смяна на треньора, ако това ви върши работа, ви го казвам", отговори той на въпрос за бъдещето на Ясен Петров.

"Тук трябва да отбележим, че голяма част от футболистите, които играха са натурализирани. Има много от тях родени в Швейцария, но и много натурализирани. Все пак това е Швейцария, затова им пожелаваме успех на Световното първенство", повтори още веднъж Лечков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички