Дарко Тасевски: Вижда се живец в България, Илия Груев не е случаен


Дарко Тасевски: Вижда се живец в България, Илия Груев не е случаен
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2446 0

Северномакедонецът с близо 200 мача по българските терени - Дарко Тасевски, сподели очакванията си преди предстоящия двубой на своята родина с България от Лигата на нациите.

Атакуващият полузащитник коментира, че има светлина в тунела за националния ни отбор, но е трудно да се правят заключения от сега.

"Първо искам да поздравя момчетата от националния отбор на България за победата над Гибралтар. Повечето от тях ги познавам. Представиха се добре, играха на ниво. Само положителни неща. Вижда се живец, но не трябва да се правят крайни изводи за чудо, говорим за Гибралтар", заяви Тасевски.

"Победата обаче си е победа след онова 1:1 с тях като гост. Има промяна, придвижване в друга посока. Особено впечатление ми направи Илия Груев. Младо момче, което играе в елита на Германия. Да си в Бундеслигата не е случайно нещо и си пролича. Филип Кръстев също има футбол в него.

Чужденец начело на България може да се справи. Има много примери по света. Кръстаич е работил на най-високо ниво и има богат опит и като играч. Чочев заслужаваше да е повикан, но да видим и другите. Ако Кръстаич се задържи по-дълго време, това ще е правилна посока. В момчетата има потенциал. Нещата ще станат.

Загубата от Грузия, като че ли беше очаквана за Северна Македония. Има лек спад като цяло в тима. Няма го ентусиазма отпреди Европейското и финалите. Доста от момчетата вече не играят редовно в отборите си и това оказва влияние. Една победа над България ще оправи нещата, ще повдигне духа.

В Разград заслужавахме повече успеха, имахме превес през второто полувреме. Състоянието на Северна Македония обаче не е най-доброто. Ако България продължи с тази агресия и контрапреса, има шансове за успех. Веднага се опитват да си върнат топката", допълни още той.

Ето кога и къде да гледаме НА ЖИВО срещата България - Северна Македония

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички