България отива в 5-та урна за ЕВРО 2024, БФС урежда контрола с Германия?


България отива в 5-та урна за ЕВРО 2024, БФС урежда контрола с Германия?
Снимка: Lap.bg

3253 0

На 9 октомври ще бъде изтеглен жребият за квалификациите по пътя към Европейското първенство по футбол през 2024 година, а националният отбор на България най-вероятно ще бъде в предпоследната ПЕТА УРНА, пише "Тема Спорт".

На този етап "лъвовете" заемат 43-то място от общо 55 тима в турнира Лига на нациите и ще бъдат в компанията на Азербайджан, Фарьорски острови, Северна Ирландия, Беларус, Кипър, Гибралтар, Литва, Латвия и Естония. Всички държави ще бъдат разпределени в общо 10 квалификационни групи за ЕВРО 2024 - шест от групите ще бъдат с по 5 отбора, а останалите четири - с по 6.

Все пак, важно е да се отбележи, че при добро представяне срещу Гибралтар и Северна Македония на 23 и 26 септември, България може и да попадне в Топ 40, което ще ѝ отреди място в четвърта урна.

Междувременно вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов разкри, че е възможно националният ни отбор да изиграе приятелски мач срещу Германия през 2023 или 2024 година: "Да, разговаряме и сме в напреднала фаза, но още няма окончателно решение или потвърждение. Надяваме се да играем с Германия за 100-годишнината на БФС и създаването на националния ни отбор, който изиграва първия си мач през 1924-а. Засега обаче германците искат да мине Световното първенство в Катар и участието им там", коментира Касабов пред изданието.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Защо България е отказала контрола срещу Аржентина?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички