Стана ясно защо България е отказала контрола с Аржентина


Стана ясно защо България е отказала контрола с Аржентина
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2658 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов внесе яснота защо националният отбор по футбол е отказал контрола срещу тима на Аржентина. Причината е, че аржентинският отбор е искал мачът да се състои през септември, а България е нямало как да играе тогава, тъй като участва в Лигата на нациите. Той подчерта, че сега се водят преговори за контрола с Германия, но след година или две.

"Да, имаше такъв вариант за мач с тях (Аржентина). Получихме покана, но беше невъзможмо да се проведе такъв двубой. Причината е, че те искаха да се играе сега, през септември, а не октомври, каквато информация се появи. Тогава няма дата. Сега има, но ние участваме в Лигата на нациите и няма как да вземем участие в такъв двубой."

"На Аржентина им се освободи датата, защото отложената световна квалификация с Бразилия в крайна сметка няма да се проведе и през септември, защото и двете страни се класираха на финалите в Катар. И те търсеха вариант за мачове с европейски отбори, но по това време всички са заети с Лигата на нациите или вече са договорили спаринги“, каза Касабов пред "Тема Спорт". И добави, че се водят преговори за контрола с Германия.

Още новини за националния отбор четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички