Бившият треньор на България Ясен Петров: Не искам да давам никакви съвети, никога не се връщам назад


Бившият треньор на България Ясен Петров: Не искам да давам никакви съвети, никога не се връщам назад
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3468 0

Бившият старши треньор на България Ясен Петров даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира представянето на "лъвовете" в последните два мача - срещу Гибралтар (5:1) и Северна Македония (1:0).

"Това е един хубав момент да поздравя всички момчета и треньорите. Две стъпки, които са изключително важни, за които се радвам. Радващо е и че видяхме толкова млади момчета в състава. Така че само позитиви може и трябва да изтъкнем в момента. Това е нещо, което е нужно да се подкрепя и адмирира", започна Джанини.

"Винаги съм вярвал, че България има бъдеще. Срещу Северна Македоноя обстановката беше изключително трудна. От гледна точка на домакините, на публиката, на атмосферата около и по време на самия двубой. Различно от това, което беше в двубоя с тях в Разград. Защото ние тогава показахме, че наистина сме толерантни. Нито сме освирквали химна, нито нищо. При нас, от българска гледна точка, всичко беше изключително интелигентно. Така че победата в такава обстановка е изключително ценна и важна. Който и както иска да я оценява, но тя остава в историята. Хубава е и нека всички да ѝ се насладим", призова той.

Ясен Петров не пожела да дава съвети на новия треньорски щаб на България и заяви, че винаги ще подкрепя позитивното: "Аз не искам да давам никакви съвети оттук насетне. Пожелавам само победи във всички мачове. Като българин се радвам на всички успехи не само на националния ни отбор по футбол, а във всеки спорт. И винаги ще подкрепям позитивното".

"Никога не се връщам назад. Всичко е приключило. Миналото е само, за да се изкарват позитивите и да стъпи върху негативното пак в позитивна посока. Така гледам аз. По принцип ние трябва да вярваме. Победата над Северна Македония бе изключително важна и трябва да се поздравят. Това носи самочувствие, което е много важно", завърши 54-годишният специалист, запитан за раздялата му с България след загубата от Грузия с 2:5 през месец юни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Горан Пандев се обърна срещу треньора на Северна Македония!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички