Бивш национал: Десподов не е Меси, ЦСКА и Левски са като Партизан и Цървена звезда


Бивш национал: Десподов не е Меси, ЦСКА и Левски са като Партизан и Цървена звезда
Снимка: GettyImages

3006 0

Бившият сръбски национал на България, който бе натурализиран след силните си изяви в родния Литекс - Зоран Янкович, говори пред вестник "Спортски журнал" в родината си. 

Той бе потърсен преди тазвечершната европейска квалификация между "лъвовете" и Сърбия, в която "орлите" са определяни като тотални фаворити, макар да имат някои кадрови проблеми и да са гости. 

Самите те са решени да победят на "Хювефарма Арена", тъй като евентуален успех би означавал, че възпитаниците на Драган Стойкович ще се приближат максимално близо до Евро 2024 в Германия. 

Мнението на Янкович

49-годишният ветеран посочи най-актуалните проблеми пред националния отбор на България, който именно с Янкович се подвизаваше на последния си голям форум - Евро 2004:

"Основният играч е Десподов, но той не е Меси. Те просто нямат отбор, нямат играчи на международно ниво. А в лигата играят предимно чужденци. Дори Саша Илич два пъти изведе ЦСКА на терена без местни.

Кръстаич е мой приятел и добър човек, но българите, като всички балканци, са нереални. Не разбират, че нямат качество! ЦСКА и Левски нямат играчи в националния отбор, факт, който има силата да ни тревожи и в Сърбия - същото е положението с Партизан и Цървена звезда. За щастие имаме добро поколение в чужбина, но какво ще стане след две-три години".

Бившият нападател на Литекс отговори и на въпрос, свързан с прогнозата му за квалификацията между балканските съседи довечера:

"Всичко освен победата на Сърбия би било голяма изненада, България е тотален аутсайдер. По моето време беше различно: победихме насред Крушевац през пролетта на 2004-а с 2:1", спомня си Янкович.

Следете България - Сърбия НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички