Без двете си "пушки": Сърбия плаши България с нападател с 2 гола през сезона


Без двете си "пушки": Сърбия плаши България с нападател с 2 гола през сезона
Снимка: Getty Images

1694 0

Сърбия ще излезе с максимална огнева мощ срещу България, след като едва едва се добра до обрат срещу Йордания преди няколко дни в контролна среща. Пикси Стойкович ще върне сред титулярите основните си футболисти - поне тези, които са налични, а също така ще заложи на познатото от Световното по футбол 3-4-2-1. 

Къде са Митрович и Влахович? 

Разбира се, големите липси в състава на "орлите" са две - Александър Митрович и Душан Влахович. Въпреки че клубният сезон приключи отдавна, и двамата все още лекуват травми и не бяха повикани за мачовете на Сърбия. 

Надеждите бяха нападателят на Ювентус да е наличен. Той е основен реализатор на сърбите с 3 гола в два мача от квалификациите, но проблем във вътрешната част на бедрото го извади от сметките. Влахович изпитва сериозни проблеми с травми през последните 2 години, като това е поредната мускулна травма в кариерата му, откакто премина в Ювентус. 

Нападател с два гола повежда атаката на Сърбия 

Една от сериозните промени, които се очакват от Стойкович, е свързана с централния нападател на тима. Като титуляр се очаква да започне Деян Йовелич, който играе за Ел Ей Галакси. 

23-годишният нападател дебютира за Сърбия през 2021 година, а първите си голове вкара само преди няколко дни. Той се разписа на два пъти в края, за да реализира обрата срещу Йордания, и това изглежда му гарантира титулярното място в предни позиции. 

В МЛС до момента той има 15 мача и едва 2 гола, но пък по време на мача в Разград ще има възможност да се възползва от пасове на играчи като Тадич, Милинкович-Савич, Костич и други взривоопасни футболисти, които са на разположение на Стойкович. 

Ето и 11-те, които в Сърбия очакват да играят срещу България: Ваня Милинкович-Савич, Неманя Гудел, Никола Миленкович, Страхиня Павлович, Андрия Живкович, Филип Костич, Саша Лукич, Иван Илич, Душан Тадич, Сергей Милинкович-Савич, Деян Йовелич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички