Конгресът на БФС за нов президент ще е през март, но ... през 2022 г.


Конгресът на БФС за нов президент ще е през март, но ... през 2022 г.
Снимка: БГНЕС

1680 0

Така дългоочакваният извънреден конгрес на БФС почти сигурно няма да се проведе, а сегашното ръководството на футболната централа вероятно ще управлява до началото на 2022 година, когато е редовния конгрес на БФС, информира dsport.bg.

От октомври 2019 година временното ръководство на футболната централа управлява след оставката на Борислав Михайлов. Пандемията с COVID-19 попречи за провеждането на форума в средата на 2020-а година, а въвеждането на извънредно положение в края на годината провали и предварително плануваната дата в началото на декември.

Очакванията бяха, че конгресът може да бъде организиран през месец март, но на този етап няма подобни индикации. В четвъртък ще се събере Изпълком на БФС, но dsport.bg информира, че темата „Конгрес“ не попада в дневния ред. Това означава, че при всички положения няма да бъдат предприети стъпки за неговото организиране. На практика това изглежда логично, тъй като все още обстановката в страната, свързана с коронавируса, е доста несигурна и не е ясно дали подобни форуми въобще ще бъдат позволени от правителството в следващите няколко месеца.

От финансова гледна точка провеждането на два конгреса в рамките на по-малко от 12 месеца също изглежда доста нерентабилно, тъй като разходите за организацията му са около 500 хил. лева.

Все пак съществува опция хем да се проведе конгрес по-рано, хем да бъде избрано ръководство, което ще получи пълен мандат на управление. Тази опция обаче минава през сериозна юридическа намеса, преглед и евентуална промяна на нормативните документи, за да може извънредният конгрес да избере легитимно ръководство с пълен мандат.

Това едва ли обаче ще се случи, тъй като една част от сегашното ръководство на футболната централа няма доброто желание това нещо да се осъществи, тъй като сегашното положение е изключително удобно за тях.

А кой се очаква да е новият селекционер на България - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички