Битка на 3 лобита в БФС относно новия национален селекционер


Битка на 3 лобита в БФС относно новия национален селекционер
Снимка: БГНЕС

577 0

Сериозни дебати се водят в Българския футболен съюз в последните 2 месеца, пише "България днес". Битка се води от 3 лобита сред ръководството на централата и касае бъдещия национален селекционер. До дни трябва да стане ясно окончателно кой ще бъде той.

Първото лоби е начело с Емил Костадинов, който държи националите да бъдат поети от Александър Димитров. Той е запознат отлично с работата на досегашния селекционер на младежите. Плюс за Димитров е и фактът, че предстои интегрирането в първия отбор на много от футболистите, с които доскоро той работеше.

Второто е обединено около собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Тези хора от БФС са били обединени около идеята, че Георги Дерменджиев трябва да запази поста си. Това обаче е срещнало сериозен отпорот останалите членове. След неподновяването на договора на Дерменджиев този кръг е настоявал за специалист с подобен профил, но и това не е срещнало подкрепа.

Третата част от шефовете на БФС искат да поверят А-отбора ни на чужденец. Според тях в момента няма български треньор, който би се справил начело на националите. Те отдават предпочитания на човек от Балканския полуостров, който да е запознат с нравите на родните футболисти. На този етап надделява идеята на Костадинов. До края на седмицата назначението на Димитров трябва да бъде официално обявено. А как футболната общественост гледа на тази идея вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама