Има нов категоричен фаворит за селекционер на националния отбор


Има нов категоричен фаворит за селекционер на националния отбор
Снимка: БГНЕС

1039 0

Ясен Петров на 90% е новият селекционер на националния тим. Той ще замени на поста своя съгражданин Георги Дерменджиев, чийто договор изтече и не беше подновен. Днес ще има първо за годината заседание на Изпълкома на БФС, на което ще бъдат избрани или утвърдени селекционери на всички национални гарнитури.

Треньорите при младежите и юношите ще запазят своите постове - Александър Димитров ще води тима до 21 години, Ангел Стойков ще остане начело на този до 19 години, а Йордан Петков - на този до 17 години, пише "Мач Телеграф". Най-интересно ще е в мъжкия национален тим, като там изборът е сведен между две имена - Ясен Петров и Георги Донков. 

Съществува вариант Донков, който беше част от щаба на Петър Хубчев в България и Левски, сега да стане асистент и на Ясен Петров, но последната дума ще има новият селекционер. Любопитно е, че Петров и Донков са бивши съотборници в Левски и Ботев (Пд).

След като стана ясно, че Георги Дерменджиев няма да води повече националите, в медиите се извъртяха много имена за негов наследник - Илиан Илиев, Николай Киров, Златомир Загорчич, Александър Димитров, но кандидатурата на Ясен Петров, плюс това, че повечето други имат настояща работа, е предрешила избора.

Пловдивският Джанини има доста богата треньорска кариера. У нас той е водил Локо (Сф), Ботев (Пд), Черно море, Локо (Пд), Нефтохимик, Левски и Ботев (Вр). Най-големи успехи обаче постига в Китай. Вкарва Шъдзяджуан в елита на най-многолюдната страна през 2014 г., което е грандиозен успех, и го води до 2016 г. След това е начело на други два китайски тима - Пекин Ентърпрайсис и Хенан Дзиние.

През 2018 г. се връща в Шъдзяджуан, който води до 2019 г. и оттогава е без работа. Той бе свързван с много отбори у нас напоследък, сред които Ботев (Пд), Левски и Лудогорец. В крайна сметка един от най-успелите родни специалисти в чужбина този век ще застане начело на националния тим

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички