"Аз, Мъри и Херо": Голям български треньор даде 3 варианта за селекционер на България


"Аз, Мъри и Херо": Голям български треньор даде 3 варианта за селекционер на България
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

44344 0

Един от големите български треньори на 21-ви век - Емил Велев - Кокала, даде специално интервю за SportLive.bg. Той коментира темата с националния отбор по футбол на България и сякаш безкрайното пропадане, което виждаме от години насам.

Сръбският селекционер Младен Кръстаич е поредният наставник, който поне към момента се проваля със задачата да вдигне "лъвовете". Очакванията са съвсем скоро той да бъде освободен въпреки голямата неустойка, с която се спекулира.

Кокала призна, че би поел националния отбор по футбол на България. Той смята, че трябва българин да води "лъвовете" и посочи като варианти и Станимир Стоилов, и Димитър Димитров - Херо. Всеки обаче би искал да работи на чисто.

"Мисля, че е крайно време да се направи един по-стабилен национален отбор, независимо дали ще е с този треньор или друг. Вече казах, че според мен най-правилният вариант ще бъде с български специалист за селекционер, който да не е зависим от доста фактори.

Защо да не го направя? Естествено, че бих поел националния ни отбор. Разбира се, че трябва да се започне на чисто. Нужна е стройна организация. Никога сам човек не може да направи нищо. Трябва да си обграден с хора, които са знаещи и можещи. Те също да дават мнение по спортно-техническите и други въпроси. Няма да е лошо да се спрат на такъв вариант, но а дано, ама надали" - заяви Велев пред SportLive.bg.

Емил Велев, Станимир Стоилов, Димитър Димитров - Херо: Вариантите за националния на България по футбол

На въпрос дали последното изречение важи за него, той отговори по следния начин: "Да. За мен го казах. Има и други специалисти и Станимир Стоилов, и Димитър Димитров – Херо, и други хора, които също са минали през ситото на националните гарнитури.

Според мен не е толкова голяма философия да можеш да организираш нещата в националния отбор. Да, не е лесно, защото трябва да се подбират най-добрите футболисти в момента. Но пък ние не говорим само за един момент, а за бъдещето".

Вижте и цялото интерво на Емил Велев - Кокала, за SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички