Без особено голям интерес: Около 10 хиляди души ще подкрепят Албания срещу България


Без особено голям интерес: Около 10 хиляди души ще подкрепят Албания срещу България
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1408 0

Националният отбор на България гостува тази вечер на един от силно представящите се тимове в евроквалификациите - Албания. Приятелският мач Албания – България е днес от 19:00 часа на стадион "Еър Албания", станал популярен в цяла Европа с домакинството на финала на турнира УЕФА Лига на Конференциите между Рома и Фейенорд.

Не особено голям интерес към двубоя

Капацитетът на съоръжението е 22 500 места, но няма да се напълни и на половината. А една от причините, че двубоят не е официален. Според пресаташето на албанския футбол Фатион Кодра, в началото на вчерашния ден са били продадени 7000 билета, а към края на деня бройката е достигнала 10 хиляди.

В последния си мач Албания победи Чехия с категоричното 3:0, а тогава билетите са били разграбени за часове. Днес през деня на една от касите на стадион "Еър Албания" е имало неголяма опашка, но се очаква в часовете преди двубоя да има малко по-голяма активност, но тя няма да доведе до пълен стадион.

Самият стадион е изцяло финансиран от частен инвеститор – компанията, чието име носи, а не от федерацията или от правителството, пише "БТА". Единствено държавата е предоставила земята безвъзмездно, но с това запазва част от контрола върху построеното ново бижу.

Крайната цена е 75 милиона евро след прогноза до 60 в началото на строежа. УЕФА е помогнала с 10 милиона от програмата "Хеттрик" и така непредвидения разход почти е покрит. А преди мача селекционерът на Албания е поискал лека корекция, но Младен Кръстаич му е отказал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички