Техничарят, джобният нападател и детето - 5-те заплахи за Франция според "Франс Футбол"

Пет сериозни опасности за националния отбор на Франция вижда авторитетният "Франс Футбол" в българския тим. Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" в решителна световна квалификация. Ето кои пет фигури притесняват "петлите", които нямат победа в София в периода след войните в Европа.

ГЕОРГИ, ДРУГИЯТ КОСТАДИНОВ

Дешан за мача с България: Няма нищо особено около този мач

„Няма нищо особено около този мач. Осъзнаваме, че е важен за нас, но не сме променяли нищо по-специално в подхода си за него". Това заяви с...

Въпреки че общото му с кошмара на френската нация Емил Костадинов е само фамилията, изданието определя бившия играч на Левски като заплаха. "Той не се страхува да изпълнява отбранителните задачи, знае и как да бъде ефективен в "зоната на истината", пише "Франс Футбол", като посочва и че често историята е аналогия.

ТОДОР НЕДЕЛЕВ, "ТЕХНИЧЕСКИЯТ НАСЛЕДНИК"

"Техническото наследство не се губи на този футболен терен. Тодор Неделев е доказателство за това. Този 24-годишен играч се развива на лявото крило, добър е технически и е елегантен с топката. Преди няколко години той се смяташе за една от големите надежди на българския отбор. Със сегашната несигурност на Франция отляво, опасността може да дойде от негова страна в София", е коментарът на изданието.

СПАС ДЕЛЕВ

Изданието посочва, че срещу "петлите" България ще бъде без обичайния си капитан и свой най-опасен играч - Ивелин Попов. Така Спас Делев ще бъде този, който ще води българската атака довечера. "През март нападателят записа дубъл за половин час срещу Холандия, единствените му голове в квалификациите. Играчът бе пуснат на терена само три пъти в цикъла, като направи и решаващ пропуск срещу Беларус. Този джобен нападател (1,69м.) изскача от дълбочина и може да разчита на скоростта си", пише "Франс Футбол".

ПЛАМЕН ИЛИЕВ, МЛАД И МОТИВИРАН

В отсъствието на титуляря Владислав Стоянов, който е контузен, на вратата ще застане Пламен Илиев. Френската медия посочва, че бившият вратар на Левски е необикновен за тази позиция, тъй като ръстът му е 182 см. Отбелязва се, че Илиев е записал само 2 мача с националната фланелка и че още е с детско лице.

"Дори и да получи в тези два мача като национал пет гола, той беше един от големите архитекти за победата на своя тим над Швеция у дома", отбелязва "Франс Футбол".

12-ИЯТ ЧОВЕК ЗАД ТОЗИ КОМПАКТЕН ОТБОР

"Казано е и да повторим: това не е най-доброто поколение на българския футбол. Но Петър Хубчев, който игра в прочутия мач от 1993 г., успя да формира дисциплиниран отбор и блок, между който на опонентите му е трудно да маневрират. Просто е: В квалификациите за Русия 2018 България спечели всичките си 4 домакински мачове. Това е, което тежи в баланса и ще кара момчетата на Дешан да пътуват неспокойни. Ще има единадесет решителни българи. И преди всичко стадион "Васил Левски" ще бъде нажежен до бяло с около 43 000 привърженици. България все още може да подпечата своя билет за Русия, след като не е играла на световно от... Франция 1998", е коментарът на изданието.

"Франс Футбол" също така посочва, че "България може да вгорчи живота на "сините", въпреки че сегашният отбор се състезава предимно в местното първенство и няма нищо общо с отбора на България от златното поколение".

Още по темата

Please select answer!