Петър Жеков: Имаме един национал от голямо първенство, а само го разхождат


Петър Жеков: Имаме един национал от голямо първенство, а само го разхождат
Снимка: БГНЕС

3668 0

Легендарният голмайстор и бивш национал (44 мача, 25 гола) Петър Жеков заяви, че без точки в гостуванията българският тим няма как да мисли за нещо повече от трето-четвърто място в групата за световните квалификации.

"В Холандия се случи нещо съвсем нормално - загубихме. Ние вече постоянно губим навън, така че няма никакъв проблем. То и аз мога да бия някой случайно, както направиха националите с Швеция, и после да ям боя", заяви Жеков пред "Тема Спорт".

Легендата атакува и ръководителите на българския футбол. Той бе категоричен, че героите от САЩ'94 са се провалили в управлението.

"На треньора се казва кого да пуска, кого да вика и какво да прави. Имаме един футболист от голямо първенство, от италианското калчо, който играе и вкарва на Буфон (б.а. Андрей Гълъбинов), и той седи на пейката. Викат го само да се разхожда насам-натам. С Швеция пуснаха един от Славия (б.а. Ивайло Димитров), ами то аз ще играя по-добре от него за 10 минути", добави славният нападател.

За потенциала и бъдещето на националите той бе категоричен:

"От това по-добре не можем. Това ни е таванът. Навън играем Ганкиното. Нямаме и треньори. Каквото ги учат за А лиценз, това им преподават и за Про - едно и също. Така не става. Единственият, който прави нещо, е Попето, а останалите се въртят около него. С двама-трима не става. Трябва да се печелят точки и като гост".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички