Гочето: Националите няма от какво да се срамуват


Гочето: Националите няма от какво да се срамуват

1283 0

Футболният специалист и треньор Георги Василев-Гочето коментира представянето на българския национален отбор в квалификациите за Мондиал 2018. Той говори за "Тема Спорт" след загубата на "лъвовете" с 1:3 от Холандия.

"Холандците имаха по-голям потенциал да стигнат до успеха и го направиха. Играха по-добре от нас, въпреки че допускаха грешки в защита. Отбраната им продължава да е слабото звено. Нашите го усетиха твърде късно през второто полувреме. Атаките им бяха доста разнообразни. Логично спечелиха, не се случи нищо изненадващо.

Нашите обаче не могат да се срамуват. Стараха се, създаваха напрежение, доколкото можаха. Може би крилата трябваше да са малко по-активни. През първата част ударихме греда и тогава не се знаеше как ще се развие мачът. Началото ни беше притеснено и несигурно. Може би лесно се поддадохме на домакинския натиск. Превишаваха ни в единоборствата. В центъра на нашата защита се отвори дупка, която зееше през целия двубой. Прекалено голямо беше пространството и между крайните защитници и крилата ни. Дясната ни зона на отбраната беше уязвима и оттам дойдоха и трите попадения. Прострелни топки, за които не намерихме решение.

Започнахме прекалено изчаквателно. Липсваше ни малко повече агресия. Добро впечатление направи Георги Костадинов. Манолев беше активен, а Славчев се включи на ниво.

Към края сме на този цикъл и може да заключим, че играем доста по-компактно. Отборът не се лута и знае какво прави на терена. Не налучкваме нещата. Правим стъпка напред при Хубчев, остава да я усъвършенстваме".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички