Контрола със съседи ще помага на Хубчев да изгради отбор


Контрола със съседи ще помага на Хубчев да изгради отбор

658 0

Националният отбор на България по футбол най-вероятно ще изиграе и контрола с Македония след световната квалификация срещу Холандия в София през март, пише "24 часа".

Датата 28 март е свободна, като съседите почти са се съгласили на мача, като е въпрос на дни да се подпише договор.

Македонците имат и оферта от Беларус, но по принцип не искали да пътуват далеч.

Контролата е по искане на националния селекционер Петър Хубчев, който прави всичко възможно да изгради основите на отбора, след като пое на пожар поста от Ивайло Петев. Заради това се прави и двустранната игра срещу младежкия национален отбор през февруари, в която ще бъдат викани играчи само от родното първенство.

Хубчев и неговият помощник Георги Донков работят денонощно по анализите на играта на холандците, които са следващият ни съперник. Двамата използват най-модерната техника за анализ на играчите на съперника.

След четири кръга в световните квалификации Холандия е на второто място в групата ни със 7 точки, колкото има и Швеция. Двата тима са на 3 от лидера Франция. България е на 4-о място с 6 точки, а Беларус и Люксембург са на последните две места с 2 и 1.

Мачът с Холандия е на 25 март от 21,45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Интересното е, че холандците са един от добрите ни съперници през годините. До момента сме изиграли общо 8 мача с тях, като победите са 4, а равенствата са две.

Хубчев иска да има повече игрови опит за отбора и заради гостуването на Беларус в Минск в началото на юни. Този мач е следващият ни от световните квалификации, като шансовете ни за класиране на финалите в Русия са повече от минимални.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички