Ивелин Попов: Българският футбол не е в упадък - вижте Лудогорец и... ЦСКА!


Ивелин Попов: Българският футбол не е в упадък - вижте Лудогорец и... ЦСКА!
Снимка: БГНЕС

1516 0

Българският национал Ивелин Попов е изненадан от факта, че за втора поредна година бе определен за Футболист на годината в България. Играчът на Спартак (Москва) разкри, че е очаквал играч на Лудогорец да вземе приза.

"Ако трябва да съм честен, за мен бе много неочаквано, че получих наградата за номер едно в България. Все пак играчите на Лудогорец направиха много за българския футбол. Ние водихме упорита битка в гласуването и аз спечелих само с 3 точки преднина, което е много малко", каза Попов пред агенция "ТАСС".

Атакуващият халф не смята, че българският футбол се намира в упадък и се мотивира така:

"Не бих казал, че в момента българският футбол е в упадък. Ние имаме Лудогорец, който няколко години играе добре в евротурнирите. Така също сега се възроди ЦСКА (София) - в клуба се влагат големи пари и той се намира на правилния път", казва Попето.

"Да, България отдавна не е играла на голям турнир, но тези реформи, които станаха в световните първенства, могат да помогнат на отбори като нашия по-често да играят със силни отбори в основната схема. Да, и не само ние отдавна не сме попадали на Световно или Европейско. Сега всички се научиха да играят футбол, много отбори умеят добре да се защитават и заради това постигат добри резултати. В последните години футболът претърпя силна промяна", категоричен е българинът.

Ивелин Попов е национал от 2007 г. и е записал 66 мача и 12 гола за А-отбора ни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички