Исторически миг! 10 години по-късно Петков отново излиза с националната фланелка


Исторически миг! 10 години по-късно Петков отново излиза с националната фланелка
Снимка: Иван Йочев

2012 0

42-годишният ветеран Георги Петков отново ще застане под рамките на вратата с националната фланелка. Славистът излиза като титуляр в днешния двубой на "лъвовете" при гостуването на Кипър в мач от турнира Лига на нациите. 

Тази вечер Петков се превръща както в най-възрастния ни национал в цялата история на футбола у нас, така и на целия континент. Стражът е точно на 42 години и 253 дни, с което пренаписва историята в европейския футбол.

Той заменя титулярния страж Пламен Илиев, който е с контузия. Последният мач на Петков за националния отбор на България бе преди почти 10 години. Тогавашният вратар на Левски имаше тежка вечер в Белград, където Сърбия разби с 6:1 националите в контролна среща.

Роденият в Пазарджик играч заслужи отново повиквателна за националния тим със силната си игра през цялата 2018 г. Петков бе с основен принос за спечелването на купата на България от Славия.

Двубоят Кипър - България е с начален час 21:45, като може да го проследите НА ЖИВО в SportLive.bg, където може да откриете и стартовите състави на двата отбора. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички