Хубчев: Взел съм най-добрите играчи, фаворитите в групата са 4


Хубчев: Взел съм най-добрите играчи, фаворитите в групата са 4
Снимка: БГНЕС

5429 0

Селекционерът на България Петър Хубчев категорично заяви, че футболистите, които е отвел в Беларус за световната квалификация с домакините, е оптималният според неговия щаб.

България гостува на Беларус утре в 21,45 часа в поредна квалификация за класиране на Мондиал 2018 в Русия.

"Всички са здрави. За мен това са най-добрите футболисти в България. Има още десетина играчи, които наблюдаваме и попадат в нашето полезрение. Ако изключим вратаря Владо Стоянов, смятам, че това е оптималният състав на България. Това е мнение на треньорския екип, който в момента води националния отбор. Сигурно има и по-различни мнения, но нашият щаб е твърдо убеден в това", заяви Хубчев на официалната пресконференция преди мача.

"Тук сме с ясното съзнание, че ни очаква тежък мач срещу здрав физически отбор. В София почувствахме, че Беларус има много добри технически футболисти. Дано да сме успели да предадем това чувство на футболистите. Наясно сме как ще започнем утре, с уговорката, че имаме още една тренировка", добави той.

"Като цяло горе-долу знаем как ще играем. Смятам, че футболистите от Беларус ще искат да излязат от своята ситуация с победи и ще са мотивирани. Готвим се и ние. Като цяло в Беларус разчитат на физическата мощ, здравите единоборства. Нашата подготовка беше насочена върху поведението и групирането на нашия отбор", поясни специалистът.

"С оглед на коментарите след жребия, има три изявени фаворита: Холандия, Швеция и Франция. Но като погледнем точките, виждаме, че отборите са четири. Не правим дълги планове. Играем за следващия мач, но нека първо мине той. Аз съм оптимистично настроен. Иначе нямаше въобще да се кача в самолета", завърши националният треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички