29 г. по-късно: Уго Санчес разкри защо не влезе в игра срещу България на САЩ'94


29 г. по-късно: Уго Санчес разкри защо не влезе в игра срещу България на САЩ'94
Снимка: Getty Images/Gulliver

22458 0

Бившата звезда на Реал Мадрид и Мексико - Уго Санчес, направи разкритие по тайна, която пази 29 години. Бившият нападател обяви защо не е влязъл в игра в мача срещу България на Мондиал 1994 в САЩ.

Тогава двата тима играха осминафинал, а Санчес не се появи изобщо в игра, въпреки че бе привикан да загрява в края. Резултатът беше равен 1:1 (след голове на Христо Стоичков и Алберто Гарсия Аспе) и нещата отиваха към изпълнения на дузпи, както и стана. Селекционерът на "ацтеките" Мигел Мехия Барон разговаря с играча, но така и не го пусна на терена.

"Не исках да се правя на глупак. Той (Барон, б.а.) ми каза, че иска да заема мястото на Бенхамин Галиндо в халфовата линия, а аз му казах: "Ще изглеждам нелепо", обяви Санчес в поредицата "Биографии: Животи, които белязаха твоя".

Виждайки тази реакция, мексиканският треньор решава изобщо да не пуска звездата. "Нямаше да мога да се представя така, както знам, че мога като нападател", защити се Санчес. Случаят е определян като "една от най-големите мистерии в мексиканския футбол". А Христо Стоичков е казал на Санчес, че е доволен, че не е играл срещу България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички