Стоичков към легенда през 94-та: Добре, че не игра, с теб Мексико ни убиваше!


Стоичков към легенда през 94-та: Добре, че не игра, с теб Мексико ни убиваше!
Снимка: Getty Images/Gulliver

6676 0

Легендата на Мексико Уго Санчес направи любопитно разкритие, свързано с мача на "ацтеките" срещу България на Мондиал 1994 в САЩ. Тогава "лъвовете" победиха Мексико след изпълнение на дузпи в 1/8-финалите, за да стигнат впоследствие до полуфиналите и да завършат като четвърти в света.

Смятаният за най-добрият мексикански футболист в историята Санчес сподели, че след мача през 1994 г. е имал интересен разговор със звездата на България Христо Стоичков. В осминафинала мексиканският нападател остана неизползвана резерва по решение на треньора Мигел Мехия Барон.

"Тъкмо щях да вляза в съблекалнята, изведнъж виждам как един български играч започва да тича към мен и разбирам, че това е Стоичков. Той ме прегърна и каза: "Уго, ти си чудовище, ти си най-добрият и ние искаме да кажеш на треньора си, че сме много благодарни, че не те пусна да играеш. Защото съотборниците ми бяха толкова ужасени, че ще играеш, че психологически Мексико щеше да ни победи", разказа Санчес пред ТВ "Ацтека".

"Ако беше играл от самото начало, щяхме да бъдем загубени. Когато те видяхме да загряваш там, казахме: "Боже, вече загубихме мача!". Не разбирам как Вашият треньор не поиска да играеш, поне при изпълнението на дузпи. Твоето влизане щеше да повлияе на съперника, защото щеше да мотивира твоите съотборници и щяхте да ни убиете", казал още Камата.

Във въпросния мач Стоичков откри резултата в 6-ата минута, след което Мексико изравни. През 1990 г. Санчес и Стоичков споделиха наградата "Златната обувка", след като вкараха по 38 гола през годината. А ето за кого съжалява Стоичков, че не е играл срещу България през 1994 г. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички