В Словения припомнят на Шимунджа: Чужденците не оцеляват дълго в Лудогорец


В Словения припомнят на Шимунджа: Чужденците не оцеляват дълго в Лудогорец
Снимка: Getty Images

1832 0

Новият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа е 12-и пореден за времето, в което отборът играе в Първа лига. Той е и петият чужденец, поел кормилото на 10-кратните шампиони на България. Предишните четирима са Бруно Рибейро, Пауло Аутори, Павел Върба и Валдас Дамбраускас.

Какво обединява тези чужденци, предшествали словенеца в Разград? Това, че си тръгват доста скоро след назначението си, въпреки че са обявени с много очаквания и похвали от страна на ръководството.

Най-кратък беше престоят в Лудогорец на Рибейро, който се задържа два месеца и половина. Аутори остана начело в продължение на 4 месеца, а Дамбраускас - 9 месеца. Най-дълъг е престоят в клуба на Върба - 10 месеца и 10 дни. Ето откога докога са работили тук четиримата чуждестранни наставници:

Oбобщено казано Лудогорец е направил експеримент с четирима различни по народност треньори - португалец, бразилец, чех и литовец. Петият Шимунджа е словенец. За справка седмина различни български специалисти са водили "орлите" - Ивайло Петев, Георги Дерменджиев, Стойчо Стоев, Едуард Ераносян, Димитър Димитров-Херо, Антони Здравков и Станислав Генчев.

Фактът, че чуждестранните треньори се задържат толкова нетрайно в Лудогорец кара медии в Словения да се съмняват в целесъобразността на решението на Шимунджа да напусне Мура заради българския шампион. Някои от тях залагат, че той няма да се задържи дълго на поста.

Това, разбира се, зависи от резултатите на тима в Европа, което винаги е било ветропоказател за ръководството на разградчани. Но въпреки че назначава пети различен чужденец за свой треньор, Лудогорец не е успял да убеди, че залагането на иностранец си е заслужавало. Ето кога Лудогорец забеляза Шимунджа и вероятно го е набелязал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички