Валдас Дамбраускас преди ЦСКА: Не мисля, че ще загубим, жалко, че няма фенове


Валдас Дамбраускас преди ЦСКА: Не мисля, че ще загубим, жалко, че няма фенове
Снимка: https://ludogorets.com/

964 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори на пресконференция преди голямото дерби за кръга срещу ЦСКА. Специалистът сподели, че не мисли, че неговият отбор ще допусне поражение, а фактът, че трябва да запази първото си място, ще го мотивира допълнително.

"Това е първият ми мач срещу ЦСКА, но тези два отбора се познават много добре. Стиловете и двата тима няма да имат голяма разлика. Напрежение ще има. Ще имаме инициативата в някои моменти, ЦСКА също ще има инициативата. Важно ще е кой ще се възползва от шансовете си. И е важно да взимаме правилните решение под натиск. Ако говорим за мен, аз винаги съм спокоен. Дори в най-важните мачове в Европа. За мен треньорът винаги трябва да е спокоен, да се разграничи от емоцията. Прави сте, че емоциите са големи в съблекалнята, на тренировките. Тренираме добре. Вярвам, че емоциите ще бъде в правилната посока утре.

Благодарен съм, когато има уважение между треньорите. Аз имам респект към колегата ми от ЦСКА Бруно Акрапович. Знам неговата кариера. Още от Хърватия се познаваме. Утре ще можем да тестваме нашите стилове. До след края на мача ще остане само уважението и признанението за това, което сме свършили. Той е по-опитен от мен. Той направи страхотни неща в Локомотив Пловдив, сега ги прави и в ЦСКА. Ние сме професионалисти. Аз като по-млад треньор от него, мога само да се уча" - започна Дамбраускас.

След това наставникът призна, че не смята, че Лудогорец ще загуби: "Не мога да се концентрирам върху негативните неща. Не мисля, че ще загубим срещу ЦСКА. Ние трябва да запазим лидерството си в класирането. Това ще е допълнителна мотивация за играчите. Но ние трябва да мислим най-вече за мача, за плана ни за мача. Къде да се позиционираме, как да подходим в първите 10 минути, следващите 10... Моментът е важен. Така се опитвам да водя отбора.

Трябва да запазим позицията си в класирането. Но без значение какво стана в мача, има още 12 мача, има още 36 точки за печелене. Никой няма да спечели титлата утре. Ще имаме по още един мач срещу ЦСКА и Локо Пловдив. Много интересен шампионат се получава. Вярвам, че и феновете смятат така. Жалко е, че утре няма да има привърженици по трибуните. Тези 12 мача няма да изчезнат. Всички знаем, че този мач е много важен" - сподели още специалистът.

"Смятам, че съм гъвкав в стила си. Харесвам динамичния стил. Обичам отборът да сменя стила си по време на мача. Играчите не трябва да бъдат натоварвани много. Аз уважавам всеки стилове. Но ако не е против правилата, аз приемам всеки стил. Играл съм с трима защитници, после с четирима - не ми е непознато. За мен е важно отборът ми да има инициативата, да държи топката. Много отбори играят дефанзивно в България. Ако погледнете мача с Локо Пловдив, в атака нямахме много проблеми.

Ако бяхме малко по-точни щяхме да вкараме и повече. Но нямахме баланс между атака и защита. Направихме много индивидуални и отборни грешки. Да вкараш два гола като гост на Локо Пловдив трябва да е достатъчно, за да спечелиш. Но се оказа, че не е така. А това означава, че имаш проблем. Работихме много да изчистим тези грешки за мача с ЦСКА" - завърши Дамбраускас.

Междувременно Лудогорец може да се сдобие с нов вратар в следващите дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички